• 13 juni, 2012

  Premiär för Sverige att arrangera två deltävlingar per år i Dragracing EM

  dragracing_tierp

  Nu till helgen 14-17 juni arrangeras på Tierp Arena årets andra deltävlingen av sex deltävlingar i FIA Europa Mästerskapet i Dragracing. Tierp Arena som är den modernaste Dragracing banan i Europa har 280 st föranmälda team till tävlingen som också har SM status.

  Vid den första deltävlingen på Santa Pod i England dominerade de Svenska teamen i klassen Pro Stock Thomas Lindström vann finalen mot Micke Callin, ett nytt hastighetsrekord för Europa körde Thomas Lindström också i klassen. Jimmy Åhlund som är sjufaldig FIA Europa Mästare i Pro Stock debuterade med sin nya 2012 Chevrolet Camaro som är den fjärde byggda Pro Stock Camaron som har debuterat i världen i år sedan Chevrolet bestämde sig för att vara med och tävla igen inom Dragracingen med modellen Camaro.

  Tierp Arena har satt ihop ett team med ca 150 st funktionärer som arbetar med tävlingen för att bjuda både publik och tävlande team på en riktig motor upplevelse helg!

  - I Maj var vi arrangör för årets första SM deltävling i Dragracing som var general repetition inför en intensiv säsong vi har framför oss här på Tierp Arena, med två FIA mästerskaps deltävlingar och finalerna i SM serien den 28-29 September säger tävlingsledare Kjell Pettersson.

  I SM klassen Pro Modified är Johan Lindberg poängledare inför helgens SM deltävling som också körs i samband med FIA Mästerskapet.

  Lars Pettersson från Svenska Bilsportförbundet säger:
  - Att vi nu kan hålla två deltävlingar i Sverige i FIA Mästerskapet är väldigt kul! Vi har haft en stark utveckling av sporten Dragracing både på Nationell nivå och Internationell nivå några år bakåt med flera nya banor och arrangemang i Sverige och team som tävlar både Nationellt och Internationellt. Nu när Tierp Arena finns i Stockholms och Mälardalsområdet gör att det nu finns ett större intresse för sporten Dragracing i Sverige. Att utöka FIA Europa Mästerskapet med fler deltävlingar på Tierp Arena under 2012 gör att vi får upp intresset för Sverige och Tierp Arena och ett ökat intresse från Europa och andra länder utanför Europa.

  Tidschema och information om tävlingen finns på www.tierparena.com
  Information om SM Serien och resultat finns på www.dragracing-sm.se
  Mer info om tävlingen finns även hos Speedgroup.

  Foto: Stefan Boman

  Tävlingar som ingår i FIA European Drag Racing Championship 2012

  2-4 June Main Event Santa Pod England

  14-17 Juni Sweden Internationals Tierp Arena Sverige
  5-8 July FHRA Nitro Nationals Alastaro Finland

  10-12 Augusti NitrOlympx HockenheimRing Tyskland

  23-26 Augusti Scandinavian Internationals Tierp Arena Sverige

  6-9 September European Finals Santa Pod England

  Artikeln publicerad 13 juni, 2012 av Jörgen Ekwall

  Etiketter: , , ,

Säkerhetspartner

Minnesfonder