Hoppa till sidans innehåll

Finaldags i Helsinge Dagrace Challenge

2017-09-07 09:27
  • Uppdaterad: 2017-09-07 09:27

På lördagen den 9;e körs finalerna i Helsinge Dagrace Challenge och poängledarna i klassen “Bracket” Mikael Jonsson, Sundsvall får tampas med tabell tvåan  Tomas Jonsson, Kovland och tabell trean Stefan Jansson, Gävle.

I klassen ET Fast kommer Kim Petersson, Sorunda att bevaka sina nästan ointagliga poäng mot tabell tvåan Lasse Söderlund, Järvsö. Trean i klassen Pär Lidén har möjlighet att ta en andra plats nu när han i slutet av säsongen hittat ny fart i sin maskin efter en del bekymmer. Pär vann klassen 2016 så han har kämpat vidare trotts motgångar.

Klassen ET Heavy bjuder en tuff tävling där ettan Adam Lundström, Sävar möter Uffe Lundgren, Norrala som bara har 4 poäng att hitta på banan före Adam Uffe som nyligt tagit hem flera segrar med sin Camaro kommer att bli en svår nöt för Adam att knäcka.

Patrik Svensson, Sundsvall är en i närmats klar mästare i klassen ET Sportsman, då ingen av de närmaste har anmält sig än. Men han har en välkänd bil att möta då Christoffer Kojonen, Valbo tar hand om ratten på sin far Fredrik  bil som varit snabb på strippen tidigare.

Stock – Superstock Har 10 anmälda till HDC finals och hemma föraren Thomas Strand, Söderhamn får tampas med Lars “Bersen” Björklund, Söderala om att vinna på hemmaplan på lördagen.

Pro Street klassen kommer att bjuda på en kamp mellan ettan Christian Hedman, Gnarp, Mats Åkerlund, Njurunda och Danne Selggren, Vallsta där de sista poängen i finalen kommer att räknas.

Junior Dragster bjuder på en kamp mellan bröderna Oskar som etta mot Theodor som tvåa strax bakom. Wilma Andersson, Näsviken jagar Teodor om en slutlig andra plats i finalen.

I den största Mc klassen leder Jesper Jerresten, Landfjärden Super Gas Bike före Andreas Ramkvist, Hudiksvall. Trean i klassen Marcus Forsberg har inte anmält sig till finalerna.

För söndag den 10;e är det Stock – Superstock som är huvudklass och det är en “in Memorial” Norbergs Minne för en aktiv kämpande förare som tragiskt gick bort efter en tid med cancer.

Söndagen bjuder även på Shootout i övriga klasser och Test ´n Tune för dessa som stannat kvar för aktiviteter efter lördagens finaler.

Mer info på länkar.
http://www.smksoderhamn.com/

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link