Hoppa till sidans innehåll

Freddie vill finalfira med ny seger i V8 Thunder Cars

2017-09-12 10:57
  • Uppdaterad: 2017-09-12 10:57

Östersundsföraren Freddie Magnusson, Memphis Racing, är något av den evige fyran i V8 Thunder Cars. I fjol radade han upp den ena fjärdeplatsen efter den andra men när det väl var dags för final, på Lemmy 500 i Ljungbyhed, då slog han till med seger. I helgen avgörs V8 Thunder Cars-mästerskapet när klassen gästar STCC-finalen på Mantorp Park och Freddie, som just nu ligger – ja vad tror ni, om inte fyra i mästerskapet – lurar på en upprepning av fjolårets succé.

- Jag har samma mål igen, säger han. Vi testade förra veckan och jag tror att vi har hittat några tiondelar till i fart och det ska kunna hjälpa mig vara med där framme och slåss om segern.

I år har Freddie haft en säsong som liknar fjolårets. Han slagits om pallplatserna och inför helgens final ligger han fyra i tabellen 23 poäng bakom Marcus Palnér. Hoppet om en bronsmedalj lever.
- Det känns långt bort men kanske ändå… säger Freddie. Men det krävs en heatseger för mig och ett brutet race för honom för att vi ska stå på noll inför det sista heatet. Marcus åker lite upp och ned i resultaten, ibland är han först, ibland är han sist, det enda jag kan göra är mitt bästa sedan får vi se hur långt det räcker.

Freddie har även en viktig uppgift i teamet. Teamkamraten i Memphis Racing, Alexander Graff, ligger tvåa i tabellen med en mikroskopisk chans att vinna mästerskapet samtidigt som han är hotad bakifrån av just Marcus Palnér.
- Det är också ett jobb, att finnas där för Alexander och stjäla så många poäng det går, säger Freddie. Ett av mina delmål för helgen är att Alexander ska bli minst tvåa totalt.

V8 Thunder Cars gästar STCC-finalen på Mantorp Park den 15-16 september. Förutom ett välfyllt startfält i STCC:s pånyttfödda huvudklass, där Robert Dahlgren och Fredrik Ekblom slåss om titeln, bjuds det också på Porsche Carrera Cup Scandinavia, Clio Cup, STCC Formel Nordic och Swedish GT.

 

Mästerskapsställning V8 Thunder Cars

1. Mattias Lindberg 221
2. Alexander Graff 169
3. Marcus Palnér 153
4. Freddie Magnusson 129
5. Christoffer Bergström 102
6. Edvin Hellsten 68
7. Emelie Liljeström 60
8. Simon Magnusson 41
9. August Krokström 18
10. Robert Möller 14

Se V8 Thunder Cars på Viaplay

V8 Thunder Cars kan ses på Viaplay. En vecka efter varje tävling kan du avnjuta ett halvtimmesmagasin med det bästa från tävlingshelgen. 

Länk: https://viaplay.se/serier/sm-i-v8-thunder-cars

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link