Hoppa till sidans innehåll

Linus Lundqvist helgens dominant i brittiska Formel 4

2017-06-14 10:06
  • Uppdaterad: 2017-06-14 10:07

Linus Lundqvist bemästrade såväl regn som sol på sin väg mot en viktig dubbelseger vid helgens tävlingar för brittiska Formel 4, och går nu in i det stundande sommaruppehållet som trea totalt i mästerskapstabellen.

Lundqvist var i genomgående storform under tre intensiva och vädermässigt omväxlande dagar på tekniska Croft Circuit utanför Newcastle, och vann två av helgens tre race ohotat från pole position; ett i torrt, ett i regn. Den 18-årige Double R Racing-föraren noterades också, med marginal, för snabbaste varv i båda.

- En helt fantastisk helg, säger Linus Lundqvist. Jag kände på mig att vi skulle vara starka på den här banan, men att det skulle gå riktigt så här bra hade man kanske inte vågat tro. Bilen har gjort precis det jag krävt av den, oavsett väder, och det här resultatet betyder mycket både för mig och för hela teamet. Grymt härligt!

Lundqvist avfyrade ett varningsskott mot sina konkurrenter redan i fredagens fria träning, där han var snabbast i båda de två pass som kördes, och fortsatte i samma anda i det viktiga tidskvalet på lördagsförmiddagen genom att lägga beslag på båda de pole positions som stod på spel till Race 1 respektive Race 3.

Tyresö-sonen dominerade sedan det inledande loppet, som avgjordes i regn, och upprepade därefter samma bedrift på en torr bana i söndagskvällens Race 3. Lundqvist åtnjöt i båda loppen ett påtagligt övertag, illustrerat inte minst av det faktum att hans snabbaste varv i respektive heat var hela sex tiondelar bättre än vad någon annan mäktade med.

I Race 2, där omvänd startordning appliceras bland de sex främsta, körde Lundqvist upp sig från sjätte till fjärde plats.

Helgens resultatsvit innebär att Lundqvist nu rycker fram rejält i mästerskapstabellen. Svensken går in i det kommande sommaruppehållet som trea i totalen, bara 18 poäng bakom andraplacerade australiensaren Oscar Piastri, medan avståndet till ledande britten Jamie Caroline reducerats till 85.5 poäng med 16 race och totalt 400 poäng kvar att köra om. 
  
- Det känns så, så bra att ta med sig det här resultatet in i sommaruppehållet, fortsätter Lundqvist. Nu får vi samla oss ett tag, och sedan ska jag göra allt för att hålla i den här formen under den andra halvan av säsongen. Jag kommer att ge ett hundra procent i varenda pass som återstår för att nå så långt det bara går i mästerskapet. 

Brittiska Formel 4 vaknar till liv igen på Snetterton-banan den sista helgen i juli.

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link