Hoppa till sidans innehåll

Bouveng näst bäst bland världseliten i International GT Open 2017

2017-10-31 08:55
  • Uppdaterad: 2017-10-31 08:55

Victor Bouveng född 1996 (Sverige) och hans teamkompis Fran Rueda född 1996 (Spanien) slutade på en andraplats i det Internationella mästerskapet International GT Open när det avgjordes på Circuit de Cataluña strax utanför Barcelona i helgen. I sin BMW M6 GT3 såg det länge ut som vinsten var nära men en konkurrent från Lamborghini teamet skickade Victor ut i sandfållan på näst sista varvet och andraplatsen var ett faktum.

En andraplats i serien, på första försöket som yngst i serien hur stort är detta?

Det känns oerhört besviket just nu. Att bli avkörd på näst sista varvet i sista racet när titeln i stort är i hamn bara vi går i mål känns fruktansvärt. Men ser vi tillbaka på året och nu så finns det inget vi kunnat göra annorlunda. Att motståndarteamet vill spela osportsligt och använda deras teamkompisar som torpeder får ligga på deras samvete och vi kan känna oss som moraliska vinnare. En andraplats i ett av världens hårdaste GT Mästerskap som yngsta duo i startfältet där hela 84 förare har deltagit. Förare som bla varit på pallen i Formel 1, vunnit DTM, vunnit VM i Touringbil etc så kan vi säga att jag och min teamkompis verkligen varit grymma. Detta har varit den absolut bästa säsongen någonsin i min karriär. Att spöa alla dessa förare som jag såg på TV när jag var liten är fantastiskt och något som jag är oerhört stolt över.

Hur såg det sista racet ut för säsongen?

Vi började redan på torsdagen och fredagen med att testa fram inställningar för helgen. På lördagen och söndagen kördes 2 kval samt 2 race. Jag kvalade in bilen på en 6:e plats på lördagen endast 0.3 sekunder från 1:a plats. Hela 16 förare var inom 1 sekund på ett varv vilket visat kvalitén på mästerskapet. Från startruta 5 då en förare fått 3 platsers nedflyttning gjorde jag en kanonstart och var uppe på andraplats redan på första varvet. Vi bytte sedan förare till Fran och han kunde ta målflaggan på plats 4. Allt var sedan uppgjort för en kanonfight på söndagen. Vi kvalade in bilen på 2:a rutan men tyvärr missade Fran i starten och tappade flera placeringar. Vi visste då att det skulle bli tufft att slåss om segern. Vid bytet laddade jag på för allt som gick och var uppe på 3:e plats som jag höll ända till näst sista varvet. Då vi låg på en position som troligtvis hade gjort att vi vunnit mästerskapet så kom teamordern från Lamborghini teamet till föraren som låg bakom mig. Ordern var att helt enkelt putta mig av banan så inte vi skulle vinna mästerskapet. Ett oerhört tråkigt sett för dom att vinna mästerskapet men inget vi kan göra åt saken.

Hur ska du kunna smälta att en sådan sak avgjorde det hela?

 Just nu känns det väldigt jobbigt, men vi känner oss som de moraliska vinnarna. I startfältet har det funnits 3 Lamborghinis som kört för sin teamkompis och hjälpt fram Italienaren Giovanni Venturini som slutligen vann mästerskapet i varje race. Vi har inte haft någon hjälp över huvud taget och hade vi haft det hade vi vunnit på pappret också. Vi måste se tillbaks på hela säsongen där vi inte gjort ett enda misstag. Varit snabba och tagit poäng i alla race förutom ett. Trots att vi varit yngst och ett obeprövat kort så har vi visat att vi är att räkna med. Jag är så oerhört stolt över mig själv och min teamkompis att vi genomfört säsongen på detta sätt som kommer lova gott för framtiden.

 

 

 

 

Vad händer härnäst?

Jag kom in i BMW Motorsport´s juniorsatsning som 1 av 4 i världen 2015. Tog steget upp i stora GT3 klassen 2016 och vann VLN mästerskapet i Tyskland individuellt. I år har jag radat upp pallplatser och vinster. Visat att jag har slagit världseliten gång på gång. Något som jag är säker på kommer hjälpa mig till ett drömkontrakt, förhoppningsvis redan 2018. Vart det blir återstår att se men jag är säker på att det kommer att bli bra.

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link