Hoppa till sidans innehåll

Dennis Rådström tillbaka i Rally-VM - Kör för Rookie-guldet

2017-10-04 16:02
  • Uppdaterad: 2017-10-04 16:02

I helgen är Torsbys Dennis Rådström och kartläsaren Johan Johansson, Valdemarsvik, tillbaka i Rally-VM när de kör finaltävlingen i årets Junior-VM, JWRC, i Spanien. 

Duon har haft en fantastisk första säsong i Rally-VM och tagit två pallplatser och två femteplatser på sina fyra starter, men tvingades stå över den senaste tävlingen i Tyskland då budgeten inte räckte till. Men efter hårt jobb och mycket stöd från partners och supportrar är de nu tillbaka i bilen.

– Det känns helt fantastiskt med allt stöd vi har, säger Dennis.

 – Vi har alltid haft bra support hemifrån, men nu känner vi oss lite extra taggade med tanke på alla som ställt upp för att vi ska få komma till start.

Dennis och Johan har i år imponerat stort med sin framfart i Junior-VM, och har tagit två raka pallplatser och har i Spanien chans på en total medalj i mästerskapet och kan framförallt säkra segern i rookie-cupen.
– Vi siktar på att ha så kul som möjligt och ta oss igenom tävlingen. Vi vet sen tidigare att gör vi ett bra rally och är nöjda med vår prestation så brukar vi även ha med oss ett bra resultat, fortsätter Dennis.

Tävlingen i Spanien är den enda i mästerskapet som körs på två underlag, grus och asfalt. På fredag inleds tävlingen på grus innan mekanikerna på en knapp timme skall bygga om bilen till lördag och söndagens asfaltssträckor. Skiftet i underlag utgör en tuff utmaning för förarna.
– Det kommer bli en viss omställning mellan underlagen, så det kommer nog ta ett par kilometer på asfalten innan man hittar rätt. Men vi vill visa att vi kan köra fort på båda underlagen, så vi ser fram emot det, avslutar Dennis.

Spaniens VM-Rally avgörs över 19 sträckor och startar på fredag. Dennis och Johan tävlar i Junior-WRC där Spanien är den sjätte och sista deltävlingen. JWRC leds av Spanjoren Nil Solans som kan säkra VM-guldet på hemmaplan. Alla deltagare tävlar i identiska Ford Fiesta R2T Ecoboost från M-Sport i Polen.

 

Ställning JWRC efter 5 tävlingar:

 

  1. Nil Solans (ESP) 141p
  2. Nicolas Ciamin (FRA) 118p
  3. Julius Tannert (GER) 75p
  4. Terry Folb (FRA) 73p
  5. Dennis Rådström (SWE) 64p
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link