Hoppa till sidans innehåll

Fartmässigt steg i rätt riktning för Henric Skoog

2017-06-14 09:47
  • Uppdaterad: 2017-06-14 09:49

Henric Skoog lämnar helgens tävlingar för Porsche Carrera Cup Tyskland med ett flertal positiva besked, och med en lovande sjundeplats som bästa resultat i det hela 31 bilar stora startfältet.

20-årige Skoog kom till österrikiska Red Bull Ring med målsättningen att närma sig den etablerade toppen i mästerskapet - särskilt över ett flygande varv i kvalet - och lyckades också med den ambitionen.

Med en tid endast fyra tiondelar från förstaplatsen kvalade Skoog in som tia till helgens första av två race - bara två ynka hundradelar bakom rutinerade Christian Engelhart som vann ett av racen på Lausitzring senast - i en insats som fartmässigt markerade ett önskat steg framåt över säsongens två inledande deltävlingar.

I det första racet körde Skoog sedan upp sig till en stark sjundeplats - som näst bäste rookie - men kunde tillgodoräkna sig poäng för sjätte sedan gästföraren Matt Campbell räknats bort ur resultatlistan.

I söndagens Race 2 låg Skoog på 11:e plats när han tvingades bryta efter närkontakt med Huber Racing-kollegan Ryan Cullen.  


- Tråkigt att tvingas bryta nu i det andra racet, men överlag har det här varit en positiv helg och ett steg framåt, säger Henric Skoog. Ett av mina mål här på Red Bull Ring var att närma mig toppen fartmässigt i framför allt kvalet, och det lyckades jag med. Det var väldigt tight och ett par tiondelar hade räckt till andra startled. Jag känner verkligen att jag har hittat något i körningen den här helgen.

Skoog lyfter också fram känslan av att offensivt ha satt press på sina framförvarande konkurrenter i båda helgens två race, något han själv ser som ytterligare en indikation på att körningen alltmer börjar att klaffa.
 
- Tidigare i år har jag inte riktigt känt att jag har kunnat göra så mycket i racen, utan att jag suttit fast i ungefär samma tempo som de andra, avslutar Skoog. Den här gången var det annorlunda, och jag kände verkligen att jag hade bättre fart än dem närmast framför mig i båda racen - trots att jag också kvalade in bland starkare namn. Jag är fortfarande inte snabbast av alla och har fortfarande mycket att lära mig, men det går åt rätt håll och jag har fått bra stöd av teamet den senaste tiden. Det känns lovande, helt klart.

Porsche Carrera Cup Tyskland fortsätter den 1-2 juli, då fältet når de snabba gatorna på stadsbanan Norisring i Nürnberg.

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link