Hoppa till sidans innehåll

Henric Skoog infriar finalmålet med personbästa på Hockenheim

16 OKT 2017 09:15
  • Skapad: 16 OKT 2017 09:15

Henric Skoog avslutade sin debutsäsong i Porsche Carrera Cup Tyskland med ett påpassligt personbästa vid helgens final på Hockenheim-banan.  
 
Skoog fick med sig en sjätteplats från det första av finalhelgens två race, vilket markerar en förbättring över den sjundeplats som Skoog inkasserade vid deltävlingen på österrikiska Red Bull Ring i somras.  

Skoog var genomgående snabb i finalen, och noterades till exempel i söndagens avslutande heat - där han blev nia - för en varvtid bättre än den som segrande Thomas Preining presterade.   
- Jag tycker att det här har varit en positiv final, säger Henric Skoog. Målet inför helgen var just att göra mitt bästa resultat för säsongen, och det lyckades jag med. Det har varit ett steg i rätt riktning fartmässigt och det tar jag med mig in i vinteruppehållet.
 
Skoog såg länge ut att gå mot ett riktigt bra resultat i fredagens kval, där han låg sexa när alla förare hade avverkat sina första försök. Skoog föll dock tillbaka något på det andra försöket på nya däck, där han stördes en del av den lågt stående höstsolen, och fick starta båda helgens race som tia. 

I det första avancerade 21-åringen snabbt till sjunde plats, vilket senare förbyttes till sjätte när engelsmannen Nick Yelloly tilldelades en bestraffning. Skoog försökte sedan febrilt ta sig förbi Zaid Ashkanani (Kuwait) för femteplatsen, men kom inte om och blev alltså sexa.

I det andra loppet var Skoog initialt uppe på åttonde plats och matchade varvtidsmässigt förarna i den absoluta toppen, men en stökig situation en bit in i tävlingen innebar att han tappade en del mark på sin väg mot ett alltjämt positivt topp tio-resultat (nia).
- Jag känner verkligen att den här helgen har givit mig ett antal svar inför framtiden, avslutar Skoog. Hockenheim stod värd för både premiären i våras och finalen nu, och jag märker hur mycket enklare det är att komma tillbaka till en bana för andra gången. Det gör mig optimistisk inför nästa säsong, om jag nu skulle fortsätta i Tyskland. Överlag har säsongen varit lite upp och ner, men på det stora hela känner jag mig nöjd med min prestation.
 
Henric Skoog slutar på 11:e plats totalt i Porsche Carrera Cup Tyskland 2017, och trea bland årets nykomlingar. Den totala titeln går till norrmannen Dennis Olsen.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link