Hoppa till sidans innehåll

Information från utskottet i Nya Tävlingsformer, infobrev nr 18.

2017-11-29 09:43
  • Uppdaterad: 2017-11-29 09:43

Det händer mycket inom bilsportvärlden just nu och i synnerhet hos nya tävlingsformer. Delar av utskottet har under veckan varit behjälplig att ordna träningstillstånd för en förening inom Övre Norra bilsportförbundet för rally och flera sportgrenar inom nya tävlingsformer.

Utskottet har även varit på studiebesök i Fällfors där förmodligen Sveriges modernaste anläggning och längsta bana för all form av bilsport, en så kallad multisportanläggning, håller på att ta form.

Vi fick en visning av hur det kommer att se ut när den är färdig med Medical center och depåplatserna. Vid detta tillfälle så körde man ut bärlager och terrasserade den med väghyvel.

Vidare så har utskottet närvarat och besiktat en bana för uthållighet i Robertsfors som kommer att arrangera ett antal arrangemang inom våra enkla former. Utskottet hade en information om vad dom kan göra för att arrangera tävlingar inom nya tävlingsformer. Under utskottet har vi följande sportgrenar: Lådbil, Konbana, Uthållighet, Driver Open, Time Attack och Ticket To Drive så vi har ett stort smörgåsbord att välja mellan för att attrahera våra befintliga och nya medlemmar som letar sig till oss. Det var ett 20 tal som kom och lyssnade under ca tre timmar den kvällen och vi hade trevligt.

Utskottet för nya tävlingsformer har fått den stora äran att hålla samma informationsträff hos. Mellan Norrlands bilsportförbund under förra helgen som var välbesökt på lördagen så var antalet deltagare 70 st och söndagen blev det 92 st så man kan kalla det en jättesuccé.

Det var ytterst trevligt för utskottet att kunna vara behjälpliga och med fanns även personal från Svensk Bilsports kansli som svarade på licensfrågor. Väl hemkommen så har frågorna haglat in från åhörarna angående att börja arrangera olika former av enkel bilsport inom Svensk Bilsports gren Nya tävlingsformer..

Mellan Norrlands bilsportförbundet har för avsikt att samarrangera ett flertal tävlingar med åtminstone 3 klubbar som kör 2 tävlingar var.

Vidare så har utskottet blivit informerade att i övre norra bilsportförbundet har det inkommit 2 ansökningar om att köra uthållighets arrangemang under vårvintern.

Under julskyltningen på söndagen så var det flera som jobbade för att berätta om uthållighets arrangemang inom övre norra distriktet och det var positivt gensvar.

Den känsla som infinner sig så blir det bara fler och fler föreningar inom vårat avlånga land som vill prova att köra enklare former av bilsport och då har vi lyckats med delar av vårat uppsatta mål att få upp intresset för enkelheten som finns och erbjuds hos SBF.

Utskottet kommer att fortsätta med sitt arbete för att nå ut och besöka så många som möjligt, för att vi ska bli både fler och starkare inom vår fantastiska idrott bilsport. Sist men inte minst så har vi kunnat knyta en värdefull medarbetare Kristoffer Elwing till utskott så förhoppningen är att vi kan bli ännu bättre för att nå ut till alla våra medlemmar.

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link