Hoppa till sidans innehåll

Ny seger i GT Open för Victor Bouveng

2017-07-04 17:44
  • Uppdaterad: 2017-07-04 17:44

International GT Open racehelg nummer fyra gick av stapeln i helgen strax utanför Budapest på klassiska Hungaroring. Återigen var det Victor Bouveng från Uppsala med sin spanske teamkollega Fran Rueda som stod överst på pallen i söndagens race tillsammans med BMW Team Teo Martin Motorsport.

Hur känns det?

Enormt bra, en gång är ingen gång men två gånger är en vana. Efter förra deltävlingens vinst visste vi att vi var på hugget. I helgen visade vi att vi återigen var bäst och med det sagt kan jag inte säga mer än att jag är extremt glad och tacksam. Vi hade en bra känsla hela helgen och spelade strategin rätt och kunde ta Pole Position och vinna söndagens race. Bättre än så blir det inte!

Hur såg helgen ut?

Vi körde två träningar på fredagen och försökte hitta en bra setup på bilen, alltså en inställning som ska passa bilen på banan och oss som förare. Vi hade en bra känsla från start och kände att vi kunde vara med och slåss om topplaceringar under helgen. Varje team som vinner ett race får 15 sekunders extra handikapp tills nästa race. Alltså behövde vi stå 15 sekunder extra i depåstoppet under lördagens race med tanke på att vi vann sist på Paul Ricard. Vi lyckades ändå ro hem en 6:e plats efter ett starkt race på lördagen. Vi spelade våra kort så vi skulle ha de bästa slagläge till söndagens race och det gick ju alldeles utmärkt. Pole position och seger med 8 sekunders marginal. Bättre än så blir det inte!

Det låter som en fin resa med pole och seger, en riktig teaminsats inte sant?

Det stämmer, teamet levererade en fantastisk bil hela helgen. En superbra strategi som gjorde att vi förare kunde gå ut på banan och göra vårt jobb på bästa möjliga sett för att ro hem segern. Det är extremt mycket förberedelser som läggs ner innan en helg. Många timmar i simulatorn, bakom dataskärmen för att studera onboardfilmer på banan. Vi får inte glömma bort teamet med mekaniker som skruvar isär och ihop bilarna mellan racen för att se till att de är tipptopp. Ingenjörerna som lägger upp en bra setup på bilen och en bra racestrategi. Däckkillarna som ser till att ställa in rätt lufttryck i däcken så vi kan pressa bilen till max och många fler. Varje person är så oerhört viktig och just därför känns det oerhört skönt att man kan lita på att hela teamet kommer ge 110% för ett bra resultat som vi lyckades med!

Nu väntas ett sommaruppehåll för GT Open, hur skönt är det att gå in i det med en seger i bagaget?

Bästa möjliga känsla! Kan inte med ord beskriva hur bra det känns, med tanke på att vi återigen lyckades åka ifrån bla ex F1 förare, nuvarande VM ledare i WTCC mfl så har vi alla anledningar att vara stolta och glada! Att vi dessutom endast är 2 poäng bakom ledarna i serien gör inte saken sämre! Nästa GT Open race går av stapeln 1-2 september på klassiska Silverstone. Då är målet att ta över serieledningen!             

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link