Hoppa till sidans innehåll

Pallplats, mest poäng och ett steg närmare GT Open titeln

2017-10-04 14:47
  • Uppdaterad: 2017-10-04 14:47

Victor Bouveng och hans team Teo Martin Motorsport tog ett steg närmare GT Open titeln efter en stark helg på Monza. Med en mästerlig körning från Victor Bouveng lyckades teamet ta mest poäng av alla under helgen och har riktigt slagläge att ta hem titeln i avgörandet i Barcelona 27-28 Oktober.

Hur känns det att ha chansen till en ny stor titel för andra året i rad?

Det är en oerhört häftig känsla. Jag och teamet har lyckats slipa till det lilla sista som krävs för att vi ska kunna göra väldigt bra helger och ta mycket poäng. Min körning de sista deltävlingarna har verkligen varit på världsklass nivå och det visar resultatlistan också. Att komma till finalen i Barcelona endast 5 poäng bakom ledningen i mästerskapet gör mig taggad. Jag älskar att jaga och kommer ge allt för att ta hem titeln om lite mindre än en månad.

Hur har du lyckats prestera så bra flera helger i rad?

Det är oerhört många timmar nerlagda bakom de fina resultaten. Jag har alltid fokuserat på varje steg här och nu samt försökt göra det bästa av varje dag jag tränar eller tävlar. Jag har som mål att när jag går och lägger mig ikväll ska jag vara lite bättre än igår. Något som fungerat väldigt bra och jag har gång på gång lyckats köra ifrån förare på toppnivå och tagit stora poäng varje helg. Tack vare det har jag lyckats prestera oerhört bra som lett till att vi är med och slåss om titeln i den avslutande deltävlingen.

Hur såg helgens race ut?

Jag började med att kvala in bilen på en fin 5:e plats under lördagen. Jag gjorde en kanonstart och var uppe på andraplats efter första varvet och kunde hålla ett bra tempo till förarbytet. Vid förarbytet lämnade jag över bilen till min teamkamrat Fran Rueda som kunde köra imål bilen på en 4:e plats i racet. Mycket starka poäng trots det extra 10 sekunders straff vi hade i depåstoppet tack vare vår andraplats senast på Silverstone.

I dagens andra race kvalde teamkamrat in på 4:e plats, gjorde en bra start och höll tredje plats. Jag tog sedan över bilen från plats 3. Körde riktigt snabbt och körde om en bil och tog målflaggan på en andraplats. En oerhört viktig andraplats som innebar att vi tagit mest poäng av alla under helgen, varit riktigt snabba samt tagit in många poäng på ledande bil i mästerskapet.

5 poäng bakom inför finalen, hur mycket skulle en titel i GT Open betyda?

Oerhört mycket. Vinner jag titeln med min teamkompis så har jag lyckats vinna 2 stora internationella mästerskap på rad. Det skulle ge mig en stor boost till ett drömkontrakt inför 2018. Jag kommer göra allt vad jag kan för att komma så väl förberedd som möjligt till finalen i Barcelona och se till att GT Open titeln kommer hem till Sverige.

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link