Hoppa till sidans innehåll

Skoog siktar på årsbästa i Carrera Cup Tyskland-finalen

2017-10-13 10:35
  • Uppdaterad: 2017-10-13 10:35

För lite drygt fem månader sedan inledde Henric Skoog sin första fullständiga säsong i internationell bilracing, när 2017 års upplaga av Porsche Carrera Cup Tyskland drog igång på klassiska Hockenheim. I helgen avslutas samma säsong på samma bana - och Skoog är fast besluten att avrunda på topp när cirkeln sluts i Baden-Württemberg.
- Det sägs att tiden går fort när man har roligt, och det kan jag nog skriva under på, säger Henric Skoog. Det är svårt att förstå att det redan är finaldags, och att vi är tillbaka på Hockenheim där det känns som att säsongen precis drog igång. Det har varit ett år med både med- och motgångar, och nu vill jag verkligen avsluta starkt. Min ambition är att det här ska bli min bästa helg för säsongen. 
 
Skoogs bästa resultat så här långt under rookiesäsongen i tyska Carrera Cup - en stenhård enhetsserie där samtliga förare tävlar i identiska Porsche 911 GT3 Cup-bilar - är en sjundeplats från deltävlingen på österrikiska Red Bull Ring i juni. 

Därefter körde Torshälla-sonen förvisso hem en välkommen första pallplats på anrika Nürburgring, men den deltävlingen ingick inte formellt i mästerskapet utan arrangerades istället som ett inbjudningsevent av Porsche Motorsport. 

Vid premiären på Hockenheim i våras fick Skoog med sig en niondeplats från det första av helgens två race, innan han tvingades bryta det andra efter en sammanstötning. 
- Jag var trea på Nürburgring, och det var en fantastisk känsla att få ta sig upp på pallen den gången, fortsätter Skoog. Det var ju dock inte ett officiellt mästerskapsrace, så personligen ser jag nog sjundeplatsen på Red Bull Ring som ett bättre riktmärke när det gäller den här helgens målsättning. Jag vill försöka förbättra det resultatet; det är mitt konkreta mål i finalen. Det ser ut att bli en fin hösthelg och ett stort publiktryck, så jag ser verkligen fram emot det här. 

Helgens tävlingar inleds med fri träning och kval på fredag. Säsongens två sista heat körs sedan vid lunchtid på lördag (Race 1) respektive på söndag förmiddag (Race 2). 

SE ALLA RACE LIVE
Alla säsongens race i Porsche Carrera Cup Tyskland streamas live online på följande länk: http://content3.eu.porsche.com/motorsport/pccd/livestream/livestream-de.htm

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link