Hoppa till sidans innehåll

Utskottet i Nya Tävlingsformer, infobrev nr 10.

2017-09-13 08:37
  • Uppdaterad: 2017-09-13 08:37

Delar av utskottet har haft förmånen att närvara vid Skellefteå motorfestival som arrangerades på Fastec Ring där Skellefteå har sin Karting anläggning. Det var över 400 anmälda fordon i mitten av veckan så det kändes som ett bra forum för att informera om vårat Utskott Nya tävlingsformer vad vi gör och vad vi står för och SBF:s värdegrund.

Vi träffade eldsjälarna bakom detta arrangemang och fick presentera oss och vårat budskap för dessa. Vi berättade för ett antal intresserade om Nya Tävlingsformer och specifikt de sportgrenar som är under vårt paraply.

Utskottet vill på sikt att kunna få med de som arrangerar och kör där under SBF-paraply. Vi var noga med att nämna att det inte är stängda dörrar utan att vi vill ha med alla som verkar inom våran stora hobby. Budskapet från utskottet var att det är enkelt att få sin utbildning för att gå vidare och få sin licens som kan vara förarlicens eller funktionärslicens.

Vidare så redogjorde vi om att det inte behöver vara speciellt dyrt att få vara med och tävla i våra bredd-idrotter som är tex Uthållighet, Konbana eller Time attack. Det är även viktigt att vi får bra och engagerande funktionärer för utan dessa eldsjälar så kan vi ej bedriva någon verksamhet. Vill även passa på att ge stort tack till de Motorvolentärer som finns och hjälper till.

Tanken var att så ett frö så att vi/SBF inte är emot de som vill kunna köra med sina fordon enkelt och billigt under ordnade former så att ingen skadar sig när dom utövar sin kära idrott. Vi märker att intresset börjar växa sig sakta men säkert starkare för de som vill prova på enklare och billigare former av motorsport inom SBF:s försorg. Det kommer mycket mail och påringningar med frågor från rörelsen. Kändes bra att medverka under den gångna helgen där det pratades om all motorsport.

Som ambassadör för Nya Tävlingsformer och svensk bilsport så tror vi att det är väldigt viktigt att vi är ute och syns och medverkar vid arrangemang inom all motorsport. Genom att träffa på nya intressanta medmänniskor så bygger man viktiga nätverk med dessa. Utskottet kommer att fortsätta med sitt arbete under året för att nå ut och besöka så många som möjligt, så att vi blir både fler och starkare inom vår fantastiska idrott.

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link