Hoppa till sidans innehåll

EU Professionell Förare

18 DEC 2018 13:15
  • Skapad: 18 DEC 2018 13:15

EU Professionell Förare

För att erhålla licens för EU Professionell Förare krävs att den ansökande har deklarerat inkomst i form av lön eller sponsring till behörig myndighet för sitt tävlande inom bilsport och framlägger bevis om detta till SBF.

EU Professionell Förare som uppfyller dessa villkor och som efter prövning tilldelas denna licens får tävla om poäng i nationella mästerskap, cuper och serier etc. i annat land, eller land som FIA jämställt med EU-land (se lista i gemensamma regler).

Licens som är utfärdad till EU Professionell förare (EU Professional Driver) har en EU-flagga på licensens framsida. (Nationella och Internationella tävlingslicenser kommer fr.o.m. 2019 att vara utan EU-flagga om inte innehavaren har ansökt om och beviljats licens som EU Professionell förare).

Mer finns att läsa i FIA International Sporting Code som finns tillgänglig på adressen: https://www.fia.com/regulation/category/123 (Article 2.6 Licence, 2.6.3 EU Professional Competitor or Driver)

I Sverige begränsas möjligheten för EU Professional Competitor eller Driver från andra länder att kunna tävla om RF:s mästerskap (SM eller DM) då dessa mästerskapstecken endast kan tilldelas den som tävlar för en förening som är medlem i Svenska Bilsportförbundet. Observera att detta även kan gälla i andra länder.

En ny blankett har publicerats på hemsidan under blanketter för den som önskar ansöka om denna uppgradering av sin licens. Tillsammans med ansökan ska styrkande bevisning bifogas för att ansökan ska behandlas.

 

Skribent: Kurt Lennart Jönsson

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link