Hoppa till sidans innehåll

15 000 gästade Idrottens dag i Hagaparken

2016-09-12 11:24
Andra helgen i september, mitt i Hagaparken vid de berömda Koppartälten, hölls årets Idrottens dag i Stockholm. 15 000 besökare gästade evenemanget där Riksidrottsförbundet och Solna stad tillsammans med flera specialidrottsförbund bjöd allmänheten
  • Uppdaterad: 2016-09-12 12:08

När idrotten bjöd in till en heldag i Hagaparken i Stockholm fanns Svensk Bilsport på plats för att visa upp delar av den verksamhet som finns inom förbundet. Förutom en del visningsfordon fick även besökarna prova på radiostyrd bilsport och de som ville kunde ta chansen att testa virtuell bilsport i en eventsimulator.
- Vi har varit med och ställt ut på Idrottens dag tidigare år och det är något som ofta lockar till sig en hel del människor och för vår del många som inte brukar komma i närkontakt med bilsporten annars, så för oss är det en viktig del att visa upp och informera om det smörgåsbord av bilsport som finns för den som är intresserad att börja, säger Jörgen Ekwall på Svenske Bilsport.

Över 1000 personer kom till Svensk Bilsports del av Idrottens dag.
- Vi hade bra tryck hela dagen med kö för att prova Virtuell Bilsport och Radiostyrd Bilsport.  Vi hade folk hela tiden som provade våra simulatorer, körde radiostyrd bilsport samt provsatt en folkracebil och en kart. Alla som gjorde något av detta fick en T-shirt med bilsportmotiv, ett mycket uppskattat inslag, säger Ekwall.

Nästan 50 olika idrotter fans på plats och visade upp sig i Hagaparken.
- Idrottens dag växer för varje år. Och nu med så bra väder var det riktigt mycket folk, avslutar Jörgen Ekwall som även riktar en hälsning till de funktionärer som var på plats.
- Ett stort tack till de som kom med fordon och som var på plats för att hjälpa till att visa upp Svensk Bilsport.

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link