Hoppa till sidans innehåll

Eriksson totaltrea i Blancpain GT Series Endurance Cup

2017-10-04 08:44
Jimmy Eriksson slutade precis utanför pallen i helgens stora säsongsfinal för Blancpain GT Series i spanska Barcelona, och blir trea totalt i långloppsserien Endurance Cup redan under sin första säsong i GT-bilsracing.
  • Uppdaterad: 2017-10-04 08:44


Eriksson, tillsammans med HTP Motorsport-kamraterna Maximilian Buhk (Tyskland) och Franck Perera (Frankrike), tog målflagg som fyra bland 50 startande ekipage på Circuit de Barcelona-Catalunya på söndagskvällen och tar följaktligen plats som bästa Mercedes-trio i tabellen i världens största GT-mästerskap.
 
Eriksson, Buhk och Perera kvalade in som fyra till söndagens tretimmarsrace i Spanien, och slutade alltså på samma position efter att länge ha funnits med i kampen om pallen.
 - Vi åkte hit till Barcelona med två mål beträffande mästerskapet; dels att bli trea totalt, och dels att bli bästa Mercedes, säger Jimmy Eriksson. Det känns väldigt bra att kunna konstatera att vi har infriat båda de två målen. Vi har haft bra fart i helgen, men drogs in i lite för mycket strul för att på allvar kunna utmana om segern. Vi får ändå med oss ett bra resultat från finalen och jag är glad att ha nått hela vägen till medalj under mitt första år i GT-racing.
 
Eriksson blir alltså delad trea totalt i Endurance Cup-tabellen, och nia i det övergripande Blancpain GT Series-sammandraget där samtliga säsongens tio race - fem i Endurance Cup och fem i Sprint Cup - ingår. 

Lamborghini-förarna Mirko Bortolotti (Italien) och Christian Engelhart (Tyskland) vinner den sammanlagda Blancpain GT Series-titeln, och bärgar tillsammans med Andrea Caldarelli (Italien) också Endurance Cup-guldet. 

Jimmy Eriksson har under 2017 - skåningens första säsong i GT-sammanhang - kört hem totalt tre pallplatser och snabbt etablerat sig som ett av toppnamnen i mästerskapet.
- Jag måste säga att GT-racingen har överträffat mina förväntningar, avslutar Eriksson. Det är stenhård konkurrens, extremt många duktiga förare, och en väldigt komplex tävlingsform. Man måste tänka långsiktigt för att nå framgång och kan inte bara leva på rå snabbhet. Jag vill tacka HTP Motorsport och Mercedes för ett bra samarbete!

Bakom Jimmy Eriksson i årets Blancpain GT Series-total hamnar namn som före detta F1-föraren Giancarlo Fisichella (Italien), samt DTM-stjärnorna Edoardo Mortara (Italien) och René Rast (Tyskland). 

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link