Hoppa till sidans innehåll

FIA lanserar Girls On Track

07 MAR 2018 09:32
I samband med motormässan i Geneve lanserar det internationella bilsportförbundet, FIA, sitt nya projekt, The Girls On Track, som ska locka fler tjejer till motorsporten.
  • Skapad: 07 MAR 2018 09:32

Projektet vänder sig till tjejer mellan 13 och 18 år och genomförs med stöd från EU. Målet med projektet är att nå unga tjejer och få dem in i bilsporten och man gör det genom Kartingslalom, ett kostnadseffektivt sätt att kunna sätta upp banor på platser där många unga rör sig.

Projektet är framtaget av FIA:s Women In Motorsport, med Michèle Mouton i spetsen och finansieras delvis av EU genom Eramusprogrammet. Med vid lanseringen av denna storsatsning är även FIA:s president, Jean Todt.
- Vi är väldigt stolta över att lansera denna ambitiösa europeiska tävling för unga tjejer. Jag är glad över att Europeiska kommissionen genom sin finansiering har erkänt vårt starka engagemang för vidare utvecklingen av kvinnor inom motorsport. FIA kommer att fortsätta att aktivt främja ett jämnt utrymme för män och kvinnor inom motorsport i åratal, säger Todt.

Under första året är det planerat att 3000 tjejer kommer delta i totalt åtta länder, varav Sverige är ett. Tre tjejer från varje land kommer sen att gå vidare för att i mars nästa år mötas i en Europa final på Le Mans. Där går sex tjejer vidare till FIA Driver Training Camps, där de kommer att stödjas av FIA genom ett idrotts- och utbildningsprogram.
- Med Girls On Track-programmet har vi ett bra tillfälle att öppna upp motorsportens värld till en ny generation, säger med Michèle Mouton.

Sverige är ett av de åtta länder som kommer genomföra projektet. Inom kort kommer mer information att komma och även information om hur man anmäler sig till Girls On Track i Sverige.

Mer information om projektet finns på, www.fia.com/TheGirlsOnTrack


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46086263300
E-post: This is a mailto link