Hoppa till sidans innehåll

Johan Lindberg segrare i Minnesota

2017-08-23 09:14
Bröderna Lindbergs dragracingäventyr i USA fortsätter. Jonnie Lindberg kör full säsong medan Johan gör några väl valda inhopp. Ett av dessa skedde nu i helgen, under Johans bröllopsresa.
  • Uppdaterad: 2017-08-23 09:14

Helgens Top Alcohol Funny Car-kval i Brainerd, Minnesota gick tungt för Johan Lindberg. Han kom som bäst ner på 5,706 sekunder, vilket räckte till en nionde kvalplacering.

I den första elimineringen mötte han kvalfyran Andy Bohl. Det blev ett jämnt möte, men Johan hade den snabbaste reaktionstiden och gjorde även bättre ifrån sig ute på banan.

I kvartsfinalen fick han möta ingen mindre än den nuvarande serieledaren, John Lombardo Jr.
- Jag gjorde en så kallad Holeshot. Trots att John körde snabbare än mig, vann jag tack vare en väldigt mycket bättre reaktionstid, berättar Johan.

I semifinalen fick Johans motståndare, Bill Bernard tekniska problem, och tvingades lämna walk over. Johan var därmed klar för final.

Där ställdes han nu sida vid sida med Kris Hool. Kris tog Johan något i starten, men ute på banan var det Johan som regerade. 5.489 för Johan och 5.575 för Kris. Johan tog därmed sin andra seger i USA i år på totalt tre körda tävlingar.
- Det kunde inte bli bättre än så här. Jag gifte mig hemma i Sverige förra helgen, och nu har jag min fru med mig och vi får uppleva det här, säger Johan Lindberg.

Efter ett bra genomfört kval i Nitro Fuel Funny Car fick Jonnie Lindberg möta Tommy Johnson Jr. i den första elimineringen. Tommy genomförde ett närmast prickfritt race, och tog hem segern. Tommy gick senare till final mot Alexis DeJoria. Alexis som länge haft stora problem fick äntligen till det. Hennes vinstmarginal var liten, endast cirka en halv meter, samtidigt som de båda korsade mållinjen i runt 530 km/t. Den här var hennes första seger på över ett år.

Tack vare vinsten tar Alexis ett stort kliv upp i resultatlistan, och knuffar ner Cruz Pedregon från den viktiga tiondeplatsen.

Även Jonnie backar en placering. Trots att det ser tungt ut just nu för Lindberg att kunna slå sig in bland de tio som får chansen att vinna mästerskapet, finns det fortfarande en chans.

 

Aktuell poängställning i NHRA-mästerskapet Nitro Fuel Funny Car

1 Ron Capps, 1383
2 Robert Hight, 1247
3 Matt Hagan, 1214
4 Tommy Johnson Jr, 1180
5 Jack Beckman, 1160
----------------
13 Jonnie Lindberg, 611

 

 

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link