Hoppa till sidans innehåll

Jonnie Lindberg direkt till final

2017-03-20 09:37
Jonnie Lindberg tog sig till final mot John Force under sin debuttävling i Nitro Funny Car när tävlingen NHRA Gatornationals kördes i Gainesville, Florida söndag kväll svensk tid.
  • Uppdaterad: 2017-03-20 09:39

Jonnie Lindbergs debut i Nitro Funny Car i USA räckte hela vägen fram till en final. Jonnie förlorade med tiden 3,97 mot John Force 3,92 men att bli tvåa i sin första tävling i en av NHRA-seriens fyra proffsklasser är en stor bedrift. Men att förlora en final är aldrig kul.
- Jag var ordentligt sur direkt efter att jag förlorat finalen. Jag är ju en riktig vinnarskalle. Men nu börjar det sjunka in lite mer, och det här var nog inte så tokigt ändå, berättar Jonnie Lindberg.

Jonnie kvalade in som nummer tio under fredagen och lördagens kvalkörningar. Det gjorde att han fick möta kvalsjuan RJ Todd i första omgången. Todd som fick problem direkt efter starten, och trots att även Jonnie behövde parera en sladd, så blev det en enkel vinst för Jonnie.

I kvartsfinalen var det Robert Hights tur att ta sig an Jonnie. Robert som i repan före, precis kört helgens snabbaste tid och högsta fart. Här kände många att det skulle bli svårt, om inte till och med omöjligt för Jonnie att ta sig vidare. Robert vinner starten över Jonnie. Men han tappar fästet några meter ut, och Jonnie kör om och håller undan hela vägen i mål.

Hittills har 2017 varit den tvåfaldige världsmästaren Matt Hagans år, då han fram till nu varit helt obesegrad. Nu var det dags för honom att möta Jonnie i semifinalen. Även Matt vinner starten mot Jonnie och drar ifrån. Men Jonnie är hack i häl, och när Matt börjar sladda, och behöver släppa av, passerar Jonnie honom och tar hem segern.

Nu var det dags för final. På den andra banan var det ingen mindre än den levande legenden John Force som ställde upp. John har vunnit världsmästerskapet totalt 16 gånger, och är utan konkurrens sportens allra största stjärna. En äkta levande legend.

Force tar starten, och håller undan för Jonnie hela vägen in i mål. Det blir ett lugnt och fint race utan dramatik. John Force vinner här sin 148e vinst i sin karriär.
- Nu kommer vi stanna kvar på banan tills i morgon måndag, då vi kommer testköra lite, och försöka hitta lite mer fart i bilen. Det ser jag verkligen fram emot, avslutar Jonnie Lindberg.

 

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link