Hoppa till sidans innehåll

Kartingen inleder bilsporten i SM-veckan

02 JUL 2018 08:02
På tisdag smygstartar SM-veckan och det är bilsporten med kartingen som är först ut när medaljerna ska fördelas vid Väla motorstadion i Helsingborg. En tävling som sänds i SBFPlay och SVTPlay.
  • Uppdaterad: 02 JUL 2018 22:31

Kartingen gör premiär i SM-veckan när den nu blir först ut i ett av Sveriges största idrottsevenemang. Finalerna körs på tisdagen, men kartingen har då redan varit igång med träningar och kval sedan fredagen. Över 50 olika idrotter kommer avgöra SM-tävlingar under veckan som delas mellan värdstäderna Helsingborg och Landskrona.
- Det är verkligen skoj att vi nu fått med kartingen i SM-veckan här i Helsingborg. Föreningen här har en riktigt fin bana ute vid Väla motorstadion så då är det verkligen perfekt att köra karting i SM-veckan, säger Jörgen Ekwall, Svensk Bilsports projektledare för SM-veckan.

Karingen smygstartar SM-veckan som sen drar igång mer på onsdagen då flera idrotter kliver in i handlingen. SVT sänder från SM-veckan och gör det även från Kartingen.
- Alla idrotter vill såklart synas i SVT under SM-veckan och bilsporten brukar ha bra tittarsiffror, där rallytävlingarna har dragit riktigt stor publik till SVT. Nu får vi chansen att visa upp karingen också på en av SVT:s plattformar vilket är mycket positivt för oss, avslutar Ekwall.

SM-tävlingarna från Väla motorstadion sänds först i SBF Play för att sedan gå över i SVTPlay och därefter avsluta i SBF Play. 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46086263300
E-post: This is a mailto link