Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Emmervall

Kevin Eriksson segrade i andra rundan av RallyX on Ice

12 FEB 2018 08:27
I premiärhelgen satte ett misstag stopp för finalkörningen. I den andra deltävlingen var det inget som kunde stoppa Kevin Eriksson från att köra hem segern när RallyX on Ice gästade VM-banan i Höljes.
  • Skapad: 12 FEB 2018 08:27

En snabb och stabil körning av Kevin Eriksson genom kvalen bäddade för bra placering i semifinalen där han lyckade hålla undan för de jagande bakom. Även i finalen var det Kevin Eriksson som var snabbast in i kurva ett tätt följd av Sondre Evjen.

Och den unge norrmannen satte verkligen press på Eriksson, men den svenske VM-föraren kunde hålla undan och var den som var först över mållinjen.
- Det känns bra. Kul att få vinna, det är inte lätt. Det är riktigt tufft och är du inte på tå under dagen så kör du inte ens semifinal. Så tufft är det och jag fick verkligen ligga i för att lyckas hålla de andra bakom mig. Det här var faktiskt första segern på is för mig, jag har varit tvåa fem gånger tidigare, sa Kevin Eriksson efter tävlingen.

Tvåa var Sondre Evjen som även var tvåa i premiären i Östersund där Oliver Eriksson segrade. Med en tredjeplats vid helgens tävling i Höljes är Oliver Eriksson fortsatt i topp i tabellen.

I klassen crosskart xtreme segrade en annan Kevin. Kevin Hansen. Hansen som var tvåa i Östersund är nu uppe i ledningen av den tabellen.

Nästa tävling kör i Ål i Norge den 24 februari.

En repris av tävlingen i Höljes finns att se här nedan från  www.sbfplay.se  


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link