Hoppa till sidans innehåll

Mattias Adielsson dominerade i SM-veckan

25 MAR 2018 19:36
När bilsporten klev in i SM-veckan under söndagen så var det Mattias Adielsson som var den som visade framfötterna mest. Han körde hem 4wd-klassen i rallysprinten under en heldag på Klutmark där även Rallycross och Crosskart avgjordes.
  • Skapad: 25 MAR 2018 19:36

- Ja, det har varit en fantastisk dag idag, och jag gillar konceptet med SM-veckan, man får lite av allt här, sa en nöjd segrare.

I den tvåhjulsdrivna rallyklassen segrade Tobias Söderqvist.

Men det var inte bara rally som avgjordes ute vid Klutmark motorstadion. Så väl Rallycross och Crosskart kördes under dagen. I Rallycrossen var det 2wd och Super Car Lites som gjorde upp om SM-medaljer. Och i den tvåhjulsdrivna klassen var det Thomas Öhman som var den som visade sig behärska både bil och bana bäst.
- Roligt. Alltid kul med ett guld, sa dagens guldmedaljör som aldrig kände sig hotad.
- Nej, jag hade koll genom sonen som är spotter så det var aldrig någon fara, säger Öhman.I den fyrhjulsdrivna enhetsklassen Super Car Lites blev det en rutinerad segrare med som körde hem ännu ett guld på is, men det började sämre för Sebastian Eriksson som hade två sämre kvalheat. Men väl i semifinalen kommer segern och den farten tog han med sig in i finalen.
- Ja, det känns riktigt gott. Jag hade ingen bra start idag det kan jag säga, men jag kommer in i det mer och mer under dagen och nu känns det som att man inte varit från de här bilarna alls, de är så otroligt roliga bilar att köra, säger Sebastian Eriksson, som egentligen inte skulle kört alls.
- Nej, det var Kevin Eriksson som skulle kört, men nu kunde inte han så då fick jag ta den platsen, avslutar Eriksson.

Men det var inte bara Sebastian Eriksson som hade det tufft i början. Även segraren i Crosskarten, Linus Östlund hade problem under första delen av tävlingen.
- Det var struligt och inget stämde riktigt, men det hängde mest på mig själv så när jag väl lugnade ner mig så kom farten och då flöt det på, så nu känns det riktigt skönt, säger Linus Östlund som nu tog ytterligare ett guld i SM-veckan.Och en som börjar lägga medaljer från SM-veckan på hög är Mattias Adielsson. Men i 4wd-klassen hade han inget inför helgen. Men idag var det ingen som kunde svara upp mot den framfart som Mattias Adielsson höll på den nästa fyra kilometer långa banan.
- Jag tycker vi fick till sista finalåket riktigt bra och det här känns riktigt bra. Det har varit en fantastisk start på året och nu fick vi avsluta vintersäsongen med ett SM-guld. Vi har ett bra flow nu där allt stämmer, men vi har arbetat hårt och jag och Andreas har jobbet mycket med noter och det är en del av framgången plus alla som är med och hjälper till och stöttar, säger Adielsson som har målen uppsatta för resten av säsongen.
- Ja, planen är att fortsätta SM-serien som vi leder och sen få till att köra två VM-tävlingar till, avslutar Mattias Adielsson.

Hela sändningen från söndagens tävlingar på Klutmark kan ses i SVTPlay.
Del ett av sändningen här. 
Del två av sändningen här.

 

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link