Hoppa till sidans innehåll

Solberg vinnare av RallyX Nordic

2018-10-09 10:45
När finalerna skulle köras av årets RallyX Nordic var det på den nya banan i Tierp som fighterna kom att stå. Och det blev en tuff dag för såväl förare som bilar.
  • Uppdaterad: 2018-10-09 10:45

Trots punktering i ett kvalheat och en trasig bakaxel i ett annat tog sig Oliver Solberg hela vägen upp till den översta platsen på pallen när han i helgen säkrade segern i årets RallyX Nordic. Solberg som i finalen tog en bra start och med det kunde undvika närkontakt i den första trånga svängen lyckades placera sig och bilen rätt. Jagande titelförsvararen Oliver Eriksson hade kontakt med Solberg under första varvet, men en krasch satte stopp för Erikssons segerchanser.
– Jag fick en perfekt start men sen fick jag den smällen bakifrån i första sväng och drog i handbromsen. Så såg jag två bilar på innern och bara full gas hela vägen på yttern, jag var så nära väggen men jag var tvungen att prova, sa Oliver till SVT Sport efter målgång.

Efter starten kunde 17-årige Solberg kontrollera racet och var ohotad i mål. Tvåa förra året. Totalsegrare i år.
– Förra året var jag rätt snabb men det var mycket misstag och grejer.  I år vann jag två tävlingar, sen var det struligt i mitten av säsongen. Så då tänkte jag att nu jäklar ska det gå, jag bestämde mig för att bara ha full fokus och ta viktiga poäng och inga risker och det gick, avslutade en lycklig Oliver Solberg.

I supportklassen Supercar-Lites var det Marcus Höglund som körde hem segern. Men seriesegern säkrade Belgaren Guillaume De Ridder redan efter kvalheaten.

Mer information och resultat på, www.rallyx.se

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link