Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tony Welam

VM-silver till Sverige

2017-11-14 09:26
Det blev ytterligare en VM-medalj för de svenska rallycrossförarna. Mattias Ekström lyckades i den sista deltävlingen ta sig förbi Petter Solberg i den totala tabellen och med ett säkra ett silver.
  • Uppdaterad: 2017-11-14 09:26



Världsmästaren från förra året, Mattias Ekström som startade året med tre raka segrar tappade sedan lite fart samtidigt som VW-bilarna med Petter Solberg och Johan Kristoffersson fick upp farten. Men Ekström har hela året kört taktiskt smart och tagit viktiga poäng deltävling för deltävling. Åt VM-segraren Johan Kristoffersson fanns det inget att göra, men i den sista deltävlingen som kördes i Sydafrika kunde Mattias Ekström klämma sig fram och förbi Petter Solberg i den totala tabellen och med det säkra ett VM-silver.
- Självklart vill vi alltid vinna, men tyvärr var vi inte snabba nog i finalen. Totaltvåa är naturligtvis bra, men samtidigt är vi förste förlorare. Men trots det kommer vi fira den här framgången med teamet och sen ser vi fram mot en lång semester över den kommande vintern, summerade Ekström efter tävlingen.



Tre svenskar stod på pallen när tävlingen i Sydafrika var över. Mattias Ekström var trea. Tvåa var Timmy Hansen som under hela racet jagade den ledande Johan Kristoffersson. Och det var nära när Kristoffersson tog alternativspåret på sista varvet.
- Finalen blev komplicerad med mycket strategi. Jag gav 100% och kom allt närmare Kristoffersson men han var sekunden före. VW har varit så bra och men idag hade vi chansen att vinna. Det hade varit kul att göra det för Peugeot, den bästa bil jag kört. Vi har varit på podiet så många gånger, att inte vinna någon gång är lite trist. Men att nå elva finaler av tolv är helt OK. Det har varit en bra säsong, jag har lärt mig vara mera uthållig och stabil. Och jag känner att när jag kommer till final har jag den där extra procenten att klämma fram. Att komma femma i VM är jag rätt stolt över och vi har säkrat vår andraplacering för Team, sa Hansen efter tävlingen.

Som redan klar VM-segrare avslutade Johan Kristoffersson säsongen på bästa tänkbara sätt genom att vinna sin sjunde deltävling av årets VM-serie.
-
Säsongen har varit helt otrolig. Jag kan knappt tro vad jag lyckats med. Än en gång måste jag tacka Petter Solberg och hela teamet, tillsammans har vi varit så starka hela säsongen. Jag trodde att det skulle var möjligt när vi pratade om det i början av säsongen, men att vi lyckades så här bra är fantastiskt, säger Johan Kristoffersson.

Mer information om årets VM i rallycross finns på, www.fiaworldrallycross.com

 

 

 

 

 

Obviously we always want to win, but unfortunately we weren’t fast enough in the final. Second place in the overall standings is good, but at the end of the day also only the first loser. Even so I’ll celebrate this success with the team and look forward to the winter break after the long season

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten




 

 



Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link