Hoppa till sidans innehåll

Anderstorp först ut för SM-förarna i Time Attack

2017-05-19 11:47
Time Attack är en av bilsportens tävlingsformer som växer från år till år. Till helgen startar årets SM-serie och först ut på schemat för förarna står Anderstorp.
  • Uppdaterad: 2017-05-19 11:47

SM-serien i Time Attack körs över fyra helger med tävlingar i maj, juni, augusti och september. Banorna är de samma som förra året.
- Ja, vi håller oss på samma banor i år, men vi har kastat om de två sista så i år avslutar vi på Kinnekulle Ring, säger Helene Nordbäck från Nordic Time Attack som är ansvarig promotor för SM-serien.

Förutom premiären på Anderstorp och avslutningen på Kinnekulle körs serien på Karlskoga Motorstadion och på Rudskogen Motorcenter. Redan till förra året blev det ett ökat tryck på SM-serien och i år har den växt ytterligare.
- Det är verkligen jättekul att intresset är så stort. Vi är runt 50 bilar i år. Det är dubbelt så många som i fjol och då vet jag att det finns fler som vill köra, men en hel del har inte hunnit få bilarna klara i tid, säger Nordbäck och fortsätter.
- Men det är bra spridning över klasserna och vi kommer få tuffa fighter i både SM-serien och RM-serien, säger Nordbäck.

Time Attack är en relativt ny tävlingsform inom Svensk Bilsport. Och det är en tävlingsgren där vem som helst kan vara med och köra. 
- Det är en ren instegsklass till mer vanlig racing kan man säga, en bra form att komma in i bilsporten och racingen. Vem som helst kan tävla i olika klasser där det finns klasser där du kan vara med och köra i din vanliga bil. Sen finns det mer rena tävlingsklasser som de som är SM-klasserna, Pro och Pro Am, säger Nordbäck och förklarar vidare. 
- Ute på banan tävlar du mot dig själv och klockan, samt övriga i din klass. Det handlar om att sätta så bra varvtid som möjligt. Det är en enkel, men riktigt rolig och trevlig tävlingsform och det ska bli riktigt skoj att äntligen få komma igång nu till helgen på Anderstorp med den första deltävlingen, säger Helene Nordbäck. 

Mer information om SM i Time Attack finns på, www.nordictimeattack.se

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten 

Mastertent logga

 

aretsbilsport

 

 

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link