Hoppa till sidans innehåll

Dahlgren tog greppet om mästerskapet

2017-06-19 10:42
Johan Kristoffersson vann slaget men i kriget var det Robert Dahlgren som flyttade fram positionerna. Med två andraplatser och en seger återtog han mästerskapsledningen, han har 19 poängs marginal till Fredrik Ekblom.
  • Uppdaterad: 2017-06-19 10:42


- Det är verkligen teamet som är helgens vinnare. Det har varit så extremt, så många stenar vi vänt på för att komma hit. Det är en häftig resa, sade en närmast rörd Dahlgren efter STCC-helgen på Solvalla.

Senast i Alastaro var det inga muntra miner i PWR Racing Team. Farten saknades för att utmana om segrarna och Dahlgren tappade ledningen i mästerskapet.
- I Alastaro var vi fullständigt på läktaren. Vi har sett över allt, bytt koncept och tanke. Här funkade det mycket bättre, sade Dahlgren och han hymlade inte med att det är mycket taktik i racen. Johan Kristoffersson (Volkswagen Dealer Team) vann visserligen de två andra racen men eftersom han missar de två avslutande tävlingshelgerna, är det framförallt Fredrik Ekblom (Volkswagen Dealer Team) som Dahlgren tävlar mot när det gäller mästerskapet.
- Absolut är det så och det var därför jag var jättemån om att hålla Johan bakom mig för att skapa en poängbuffert. Jag kämpade inte enbart för segern, utan även för poängen. Det var många saker som gjorde att jag höll fokus i det här racet, sade han.

Nu blir det några veckors uppehåll innan det är dags för Västkustloppet, en bana han trivs på.
- Vi har kommit långt men det finns mer grejer att göra. Vi vill ju vinna mästerskapet, sade Dahlgren.

När det finns vinnare finns det oftast en förlorare. Och Fredrik Ekblom åkte från Solvalla med 30 poäng medan Dahlgren samlade ihop 61.
- Skitjobbigt. Det var en stor plump i första racet när jag drogs med i tjuvstarten som Daniel Haglöf gjorde, det var för jävla dåligt. Annars är två tredjeplatser något jag får ta, jag har inte varit tillräckligt snabb den här helgen, konstaterade Ekblom.

Både Haglöf och Ekblom bestraffades för sina respektive tjuvstarter. När Ekblom tog straffet låg han trea och såg ut att gå mot en pallplats. Istället blev han poänglös.

Johan Kristoffersson var återigen bästa poängplockare med två segrar och en andraplats, men i och med säsongsupplägget har han minimal chans att slåss om SM-guldet.
- Vi ska ju försöka få vår Prao-elev att vinna mästerskapet, sade han och syftade på Fredrik Ekblom.
Ekblom var tänkt som vikarie för Kristoffersson i de tävlingar den senare inte kan delta i men han har hittills kört alla heat. Men han kunde inte lämna något besked om han ska köra i Falkenberg.
- Det är teamchefen Tommy Kristoffersson som bestämmer det.

Skåningen Dennis Strandberg har haft tempot i de två första deltävlingarna, men inte riktigt fått med sig resultaten. Det fick han i Stockholm där hans team, Lestrup Racing Team, är baserat.

Volkswagenföraren kvalade bra och nådde placeringarna 5,5 och 4 i de tre racen.
- Det känns sjukt bra. Teamet har jobbat med bilen mellan varje pass och vi har hittat mer och mer varje gång, sa Strandberg och log med hela ansiktet.

Är du här uppe för att stanna nu?
- Nej. Jag har tänkt gå ännu längre (skratt).

Mattias Andersson var fyra i ett race senast i Finland. På Solvalla fick Honda-föraren från Linköping kliva upp på pallen för första gången den här säsongen. Han blev trea i det första heatet och låg på pallplats även i de andra två. Men i andra hetat blev han påkörd och i det tredje tvingades han till reträtt med svåra bromsproblem.
- Det känns tufft. Med lite flyt kunde vi ha varit på pallen tre gånger i dag, sa han och suckade tungt.

Komplett poängställning

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link