Hoppa till sidans innehåll

Disa Glaser är ny utbildningsansvarig på Svensk Bilsport

13 JUN 2018 12:00
Svensk Bilsport har rekryterat Disa Glaser. Glaser som i måndags började sin tjänst som utbildningsansvarig kommer närmast från Budo- och kampsportförbundet.
  • Skapad: 13 JUN 2018 12:00


Men rötterna i idrottsrörelsen finns inom handbollen där Disa Glaser verkat i många år, både som spelare, tränare, utbildare och ledare. Handboll på fritiden. Men nu väntar nya utmaningar i tjänsten när hon tar sig an bilsporten
- Jag ville verkligen ha den här tjänsten. Det som lockade mig var att alla mina intresseområden som jag brinner för fanns i en och samma tjänst. Så jag känner mig otroligt priviligierad att nu få arbeta med något jag verkligen vill arbeta med, säger Disa Glaser. 

Närmast kommer Disa Glaser från en tjänst inom utveckling och utbildning på Budo- och kamsportförbundet. Hon har även tidigare arbetat inom en av Sveriges största innebandy föreningar, Hässelby Innebandy och har studerat på Bosöns idrottsfolkhögskola.
- Utbildning och arbeta med barn och unga var det som fångade mig mest märkte jag när jag studerade på Bosön och något jag har arbetat med i andra roller, så det känns verkligen spännande att nu komma in i en ny idrott och att bland annat få arbeta med dessa frågor här i bilsporten, säger Glaser och fortsätter;
- När det gäller barnidrott är mitt mål att alla ska få känna den kärlek till sin idrott som jag fick inom handbollen. Jag var inte snabbast, bäst eller gjorde flest mål, men jag fick lika mycket uppskattning ändå. Det vill jag att alla ska få uppleva inom idrotten. Möjligheten att få vara med och prestera på sina egna villkor. Det kräver också att det finns möjligheter för ledare att utvecklas, förklarar Disa Glaser.

Närmast väntar nu en snabb inkörning i bilsportens värld för Disa, men hon har redan hunnit se en del utmaningar.
- Jag är inte från bilsporten så att få komma ut på lite tävlingar ska bli skoj, närmast väntar VM i rallycross i Höljes. Det finns himla stora utvecklingsmöjligheter inom bilsporten. Och det ser spännande ut med tankar kring rekrytering och att göra idrotten mer tillgänglig, och då inte bara för unga, vilket jag, trots att jag är väldigt ny här, tror är jätteviktigt. Så det finns verkligen utmaningar inom utbildningsområdet och utvecklingsstrukturen, men det ska bli skoj och det känns jättebra att äntligen vara på plast och igång, avslutar Disa Glaser.

 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46086263300
E-post: This is a mailto link