Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tony Welam

Dubbla segrar för JC Raceteknik i RallyX Nordic på Solvalla

2017-06-19 09:58
Thomas Bryntesson och Henrik Krogstad blev kungarna av Solvalla i den andra deltävlingen av RallyX Nordic.
 • Uppdaterad: 2017-06-19 10:13

Båda förarna representerar värmländska teamet JC Raceteknik ifrån Kil och vann Supercar respektive Supercar Lites inför 11.950 åskådare.

I Supercar-finalen tog Thomas Bryntesson kommandot efter en stökig start där både Peter Hedström och Robin Larsson hamnade på efterkälken efter problem i den andra kurvan. Med Larsson och Hedström ur vägen fick Bryntesson en enkel resa i finalen och tog ohotad hem segern. Bakom Bryntesson tog Lukas Walfridson tag i andraplatsen och behöll den hela vägen över mållinjen i finalen. Duellen om tredjeplatsen blev en mer intressant historia där Robin Larsson fightade sig hela vägen tillbaka till pallen från jumboplatsen i finalens inledning.

Men mot dagens segrare Thomas Bryntesson fanns det inget för konkurrenterna att göra och Bryntesson log ikapp med solen på Solvalla efter finalsegern.
– Det känns så jäkla bra att äntligen knyta ihop säcken och ta hem segern, berättar en jublande glad Bryntesson.

Andreplacerade Lukas Walfridson visade god form och pallplatsen var ett starkt kvitto på att teamets satsning är på väg åt rätt håll.
– Jag har alltid trivts på Solvalla och det känns galet bra att vi fick ihop det till en pallplats, berättar Walfridson som nu siktar högt i tabellen under den resterande delen av säsongen.

Trean Robin Larsson var trots startsmällen någorlunda nöjd och siktade redan framåt i kalendern mot nästa race i rallycrossens EM-serie.
– Efter den starten så blev det svårt att göra något mer i heatet. Men nu ska vi plocka hem EM-segern. Så svårt kan det väl ändå inte vara, log Larsson.

I talangklassen Supercar Lites blev de norsk seger genom Henrik Krogstad. Krogstads seger var ett välsnickrat hantverk och genom ett högt tempo i finalen tog han ohotad hem segern före Simon Olofsson och William Nilsson. Segern var dessutom Krogstads första i Supercar Lites.
– Äntligen! Det känns så galet bra att bara kunna köra hem finalen med ett stort leende på läpparna under det sista varvet, berättade en lycklig Krogstad efter finalsegern på Solvalla.

Segern innebar dessutom att Krogstad tog sig upp till en tredjeplats i tabellen, precis bakom serieledaren William Nilsson och Simon Olofsson.

Resultat.

RallyX Nordic, Solvalla 16-17 juni.

Supercar.

Final.

 1. Thomas Bryntesson, JC Raceteknik, Ford
 2. Lukas Walfridson, Helmia Motorsport, Renault
 3. Robin Larsson, Larsson Jernberg Motorsport, Audi

Mästerskapet topp 3 efter 3 delt.

 1. Thomas Bryntesson, 80 poäng
 2. Oliver Solberg, 68
 3. Alexander Hvaal, 

Supercar Lites.

Final.

 1. Henrik Krogstad, JC Raceteknik
 2. Simon Olofsson, STS RX
 3. William Nilsson, JC Raceteknik

6 Vasiliy Gryazin, Sports Racing Technologies

Mästerskapet topp 3 efter 3 delt.

 1. William Nilsson, 74
 2. Simon Olofsson, 72
 3. Henrik Krogstad, 71
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link