Hoppa till sidans innehåll

Ekström vinnare igen

2017-10-01 18:06
Det blev Mattias Ekström som satte stopp på Johan Kristofferssons segerparad när Audiföraren i Tyskland tog säsongens fjärde seger.
  • Uppdaterad: 2017-10-01 18:06

Mattias Ekström inledde årets VM-säsong i rallycross med tre raka segrar. Men efter det har det varit Volkswagen för hela slanten. Men idag på ”hemmabanan” var det åter Mattias Ekström som var snabbast. Och med upp på pallen fick han med sig teamkollegan Topi Heikkinen som var trea.
- Väldigt kul att ha framgång här i Tyskland där rallycrossen behöver växa och jag är jättestolt över teamet med båda bilarna på pallen. Det är kul med pokaler och det njuter vi av nu, säger Mattias Ekström.Fram till nu är det bara två bilmärken som stått överst på pallen. Det är Volkswagen och det är just Mattias Ekström med sin Audi. Ekström har fortsatt chansen på silvermedaljen i VM. Den fighten avgörs i Sydafrika i säsongens sista tävling som körs i november. Och matchen står mot just en Volkswagen då Petter Solberg är tvåa i mästerskapet framför svensken.
- Vi har haft en lång match hela året och det är så det ska vara, men just nu njuter jag av segern idag. För framtiden var det ett bra resultat idag för oss. Vi är ett team som kämpar på som flera andra och kanske kan dagens framgång få Audis engagemang att öka lite, avslutar Mattias Ekström.För Timmy Hansen har väntan varit lång. Senast han stod på pallen var i Belgien då han var tvåa bakom Johan Kristoffersson. Det var i våras. Men idag i Tyskland lyckades Peugotföraren köra till sig en andra plats mellan de båda Audibilarna.
- Det har varit en jättebra helg och skönt att vara på pallen igen. Jag har haft en lite annan inställning till den här helgen. Jag har varit i många finaler men inte kommit till pallen. Jag har gjort mycket förberedelser inför den här tävlingen och det känns bra att lyckas nu, säger Timmy Hansen.

Sista tävlingen av VM körs i Sydafrika helgen 12-13 november.

Mer om VM i rallycross finns på, www.fiaworldrallycross.com

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link