Hoppa till sidans innehåll

EM-segraren Larsson återvänder till Solvalla

2017-06-16 09:22
Med EM-segern från Norge i bagaget har Robin Larsson satt upp ett nytt mål. Han vinna på Solvalla under sitt inhopp i RallyX Nordic 16-17 juni då rallycrossen kör tillsammans med STCC.
  • Uppdaterad: 2017-06-16 09:26

Inhoppet på Solvalla blir det första vi ser av Robin Larsson i RallyX Nordic sedan 2014. Då tog Larsson ett SM-silver och återvänder nu med seger i sikte. 24-åringen från Svenljunga har en tung meritlista och kan stoltsera med allt ifrån EM-titel till en seger i en VM-deltävling med familjeteamet Larsson Jernberg Motorsport.
– På Solvalla går all in för seger. Det är enda tanken med det här inhoppet och vi ska göra allt för att nå vårt mål, säger Robin inför tävlingen i Stockholm.

Senast Larsson gästade Solvalla slutade han trea i sin Audi A1.
– Banan är väldigt rolig men mycket teknisk. Det i kombination med den långa raksträckan gör att tävlingen blir en riktig utmaning.

I RallyX Nordic ställs Larsson mot många bekanta ansikten. Peter Hedström, Alexander Hvaal och Thomas Bryntesson är några av teamets tuffaste konkurrenter internationellt. Nya stjärnskottet Oliver Solberg blir däremot en ny kombatant för Robins del.
– Man kommer ju inte till Solvalla för att bli tvåa bakom Oliver Solberg direkt. Även om Oliver är brutalt snabb och har en bra bil och team i ryggen så går vi för seger, säger Larsson som även varnar för Thomas Bryntesson i förhandssnacket.

Inför framtiden är Larssons målsättning helt klar. Året i EM-serien är en tillfällig anhalt och satsningen mot VM 2018 är redan påbörjad.
– Vi ska tillbaka till VM, det är helt klart. Först ska vi ta hem EM-titeln och sen göra en ordentlig satsning mot VM i en konkurrenskraftig bil.

RallyX Nordic tjuvstartar redan under torsdagen på Solvalla med fri träning för samtliga klasser. Under fredagen körs alla kvalomgångar och semifinal och final avgörs under lördagen tillsammans med racingklasserna STCC, Clio Cup och Legends.

Under helgen bjuder även STCC på en nyhet med appen STCC Live. Under eventet kommer användarna att för första gången kunna testa lösningen genom att följa STCC-loppet via appen och få unikt extramaterial som komplement till loppet. 

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link