Hoppa till sidans innehåll

En magisk helg väntar i Höljes

28 JUN 2018 12:11
När VM-serien i rallycross gör sig redo för den sjätte rundan är det mot Sverige och värmländska Höljes som världens rallycrossblickar riktas.
  • Skapad: 28 JUN 2018 12:11

Johan Kristoffersson segrade förra året och han kommer till Höljes i VM-ledning med 31 poäng och en seger vid senast från tävlingen i Norge.
- Jag ser verkligen fram mot Höljes och med tanke på känslan jag har i bilen skulle jag vilja köra Höljes nu på en gång, sa Kristoffersson efter segern i Norge.
Och minnena från förra året för VW-teamet är som sagt fina med segern för Kristoffersson. Vinner han i år igen tar han ett rejält grepp om VM-bucklan.
- Ja, vinner han i Höljes så har han i princip säkrat VM. Då kan han köra mer avslappnat, säger SVT:s motorexpert, Jonas Kruse till SVT Sports Motormåndag.Bakom VW och de övriga fabriksteamen har Olsberg MSE slitit hårt för poängen i inledningen av säsongen. Den nya bilen har inte riktigt satt sig och teamet arbetar hårt för att få alla uppdateringar på plats. Ändå i Norge så visade teamet och de två svenska förarna Robin Larsson och Kevin Eriksson att stämmer allt då är de med och slåss på riktigt. I Norge var båda bilarna med in i semifinalerna. Och siktet är högt ställt inför Höljes.
- Norge var vår bästa helg hittills och det är kul att se att vi som team tar steg i rätt riktning. Vi lär oss mer och mer om de nya bilarna för varje bana vi åker på. Och med resultatet från Norge ser vi positivt på Höljes, säger teamchefen Andreas Eriksson.

Bakom ratten på teamets Ford-bilar sitter två förare som verkligen älskar att köra VM i Höljes.
- Med de framsteg vi gjorde med bilen i Norge ser vi att vi närmar oss fabriksteamen. Så i Höljes blir det en jakt för att ta oss till finalen på en bana som vi känner väldigt väl och där Forden kommer komma till sin rätt, säger Robin Larsson.

Sex svenskar kommer till start i VM-serien under helgen i Höljes. I EM-serien som även den kör en deltävling i Höljes finns även där sex svenskar med. Även RX2-serien kör i Höljes.

Mer information på, www.fiaworldrallycross.com

SVT sänder live från söndagen. 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46086263300
E-post: This is a mailto link