Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Bilberg

Granlund bäst i SM-premiären

2017-05-10 10:20
Årets första deltävling i Drifting SM/RM avgjordes under den gångna helgen på GTR Motorpark utanför Eskilstuna. Tävlingen blev en stor succé både gällande publik med över 1000 betalande åskådare under söndagen.
  • Uppdaterad: 2017-05-10 10:23

 I SM-klassen bjöds det på täta ”battles” och till slut kunde Alexander Granlund från Karlstad, tävlandes för Årjängs MK ta hem finalen efter att ha besegrat Kim Fors som drabbades av problem inför hans ”lead” runda.
- Fors var ju av banan där, så tankarna gick att jag redan hade vunnit. Så det var bara för mig att inte göra några misstag så visste jag att jag hade det, säger Alexander Granlund och fortsätter. 
- Jag vill tacka mitt fantastiska team! För detta är inget jag gjort själv, utan det är lika mycket de som vunnit! Sen även J-spec.se för utan dem hade inte detta varit möjligt, avslutar Alexander Granlund.


I RM-klassen var det första gången som det tävlades i ”twin” drifting. Där visade Jonas Knutsson från Borlänge styrka genom att vinna den första deltävlingen efter att ha slagit ut Daniel Ahlstedt i finalen. Så här gick Knutssons tankar inför finalen.
- Nerverna var som värst där, jag fick inte bli för överladdad och köra bort mig. Men när vi fick klartecken så var det full fokus. Jag hörde att han låg riktigt nära och gjorde en grym ”chase” tills jag helt plötsligt får höra att han rakkörde precis vid muren innan målet. Då släppte allt, jag blev överlycklig. Allt slit och alla timmar vi lagt ner på bilen hade äntligen gett resultat. Jag brast ut i glädjetårar och jublade, så ”spottern” är nog döv. Kunde inte fatta att vi vann, säger Jonas Knutsson och fortsätter.
- Hela teamet hade tårfyllda ögon när vi möttes och kramade om varandra i depån. Kan inte tacka mitt team nog för allt de gjort för mig. Allt från att byta däck endast en gång på hela 
helgen till att alltid se till så jag satt riktigt fast och säkert. Utan er runt omkring som tror på mig hade detta aldrig varit möjligt, avlutar Jonas Knutsson. 


Resultat GTR Motorpark 6-7 maj
SM
1. Alexander Granlund
2. Kim Fors
3. Jim Olofsson
4. Thomas Nyqvist
5. Pawel Korpulinski
6. Linus Joensuu
7. Jesper Fager
8. Jens Assarsson
9. Victor Joensuu
10. Mikael Johansson

RM
1. Jonas Knutsson
2. David Ahlstedt
3. Mattias Bengtsson
4. Eric Carlsson
5. David Mellqvist
6. Andreas Staberg
7. Zakarias Berggren
8. Jonas Abrahamsson
9. Mikael Gustavsson
10: Mattias Eriksson 

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten 

Mastertent logga

 

aretsbilsport

 

 

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link