Hoppa till sidans innehåll

Kristoffersson sugen på tredje raka segern

10 MAJ 2018 18:00
I helgen kör VM-serien i rallycross sin tredje deltävling och med det har Johan Kristoffersson chansen på at ta tredje raka segern. Och det på banan där det förra året vände.
  • Skapad: 10 MAJ 2018 18:00

Förra årets serie startade med att världsmästaren från 2016, Mattias Ekström körde hem tre raka segrar innan det tog stopp i just Belgien. Och då av Johan Kristoffersson som nu har chansen att upprepa Ekströms bedrift med tre raka segrar.

Johan Kristoffersson äntrar sin Volkswagen med bra självförtroende efter en säsongsinledning av bästa märke – två segrar på två försök. I Portugal blev det ännu en triumf, trots att det dröjde länge innan saker och ting började falla på plats.

- En sak vi lärde oss i Portugal – och även i Barcelona – är hur viktigt det är att bara fokusera på vad vi själva gör. Vi blir inte påverkade av någon eller något. Hela tiden tittar vi på Petter och mig, på PSRX Volkswagen Sweden, vad vi kan göra och hur vi ska kunna bli bättre, påpekar Kristoffersson och fortsätter:

- Det är viktigt att behålla lugnet, hålla sig till planen och jobba på vår egen strategi. Problemet med förra rundan var det helt galna vädret. Men där visade vi att det här teamet inte drabbas av panik. Vi tar oss samman, producerar resultat och gör det genom att maximera vår egen insats.

Den erfarenheten tar gänget med sig till Belgien, där fjolårssegern också ska läggas till de positiva känslorna.

- Banan är fin, men inte min favorit. Det är ett trevligt ställe att tävla på och jag har definitivt trevliga minnen eftersom vi tog vår första seger där med vårt nya team, säger Kristoffersson.

Men att Johan Kristoffersson och VW-bilarna kommer bli jagade råder det ingen tvekan om. Audiblarna i EKS med Ekström och Bakkerud visade i Portugal att de är med och Bakkerud börjar hitta rätt i bilen. Och Peugot har nu haft Sébstien Loeb på pallen i de två första tävlingarna och under kvalheaten satt fina tider under de två första tävlingarna.För helsvenska Olsberg MSE har det börjat lite tyngre, men tittar man in lite mer på varvtider under de två första tävlingarna så har de båda förarna Robin Larsson och Kevin Eriksson gjort bra tider.
- Tävlingen i Portugal gick ok, men det är inte bra nog. Nu längtar jag till Belgien. Vi är nära att slåss om en topplacering och efter helgen i Portugal har vi mer kunskap i teamet, så jag tror att vi kommer att bli ett team so de övriga får se upp med under fortsättningen av årets serie, sammanfattade Kevin Eriksson efter deltävlingen i Portugal.

SVT sänder hela VM-serien av rallycross. Live sändningen från Belgien startar söndag 13 maj 14:00. 

Mer information fins på, www.fiaworldrallycross.com


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link