Hoppa till sidans innehåll

Landslagsorganisationen växer

2017-02-16 10:12
Arbetet med det Svensk Bilsports landslag har under senare år intensifierats. Nu växer även organisationen runt förarna som ingår i landslagen med en assisterande förbundskapten på konsultbasis.
  • Uppdaterad: 2017-02-16 10:14

Det blir den för många inom bilsporten kände Christian Holmudd som kommer fungera som assisterande förbundskapten till Magnus Lampert. Holmudd kommer gå in på en nästan 50 procentig konsulttjänst och vara med i arbetet kring landslaget. Hans huvuduppgifter blir att ansvara för kommunikationen med utvecklingslandslaget och delar av juniorlandslaget.
- Vi har under de senaste åren tagit stora kliv framåt med landslagen och arbetet med att utveckla våra förare. För att inte tappa fart i den här utvecklingen ser vi att det behövs lite mer resurser och att nu kunna plocka in Christian i den här organisationen känns riktigt bra. Förutom kommunikation och uppföljning med utvecklingslandslaget och en del juniorlandslagsförare kommer han att vara med på en hel del läger som vi genomför. Han är väl förtrogen med bilsporten och han har redan varit med på flera aktiviteter och det har fungerat bra, säger förbundskapten Magnus Lampert.

För många är Christian Holmudd redan känd inom bilsportrörelsen. Han är ofta ute som speaker på tävlingar runt om i landet och han syns varje måndag i SBF-Plays Bilsportnytt.
-Är man född med bensin i blodet, är detta en drömchans som man förmodligen bara får en gång i livet - på sin höjd. Jag ser det som en enorm ära att få chansen att arbeta med ett svenskt landslag, inom Svensk Bilsport. Att få matcha fram dagens världsstjärnor, men även att få följa, stötta och forma morgondagens atleter. För är det något jag lärt mig under de läger och träffar jag hittills fått chansen att närvara på, är det just vilka atleter dagens bilsport kräver för att kunna utmana om mästerskapstitlar, säger Christian Holmudd och fortsätter.
- Förbundskapten Magnus Lampert har gjort ett gediget arbete att bygga grunden till dagens landslag, och när jag nu fick chansen att hjälpa landslaget att ta nästa steg framåt var det inget att tveka på. Det jag främst tror att jag kan hjälpa till med är dels en ökad uppföljning mot landslagets förare och därmed en tydligare behovsanalys för varje enskild förare, men jag tror också att mina sociala styrkor kommer att bidra till en fortsatt ökad teamkänsla inom denna härliga grupp, avslutar Holmudd.

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link