Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ph.Paolo Pellegrini

Motig helg för Malja i Jerez

2017-10-09 08:39
Gustav Malja hade det tungt när säsongens näst sista Formel 2-deltävling avgjordes i ett soldränkt Jerez i södra Spanien i helgen.
  • Uppdaterad: 2017-10-09 08:39

Malja hamnade i ett tufft läge efter ett motigt tidskval som satte tonen för resten av helgen, och körde i mål på 14:e respektive 18:e plats i de två race som ägde rum.

Båda loppen kördes i temperaturer på över 30 grader, vilket bidrog till ett tidvis kraftigt däckslitage som kom att prägla framför allt söndagens avslutande heat. 

Malja inledde söndagsracet från ruta 14, men fick aldrig chansen att konkurrera på samma villkor som sina rivaler efter att hans stall Racing Engineering - baserade bara en halvtimme från Jerez-banan - strax innan start upptäckt något så ovanligt som en skruv fastkilad i skåningens högra bakdäck.

Malja - som, liksom övriga, skulle ha startat loppet på fyra nya däck - tvingades nu istället att använda ett kraftigt begagnat bakdäck som gått nästan 100 kilometer i lördagens race, och föll oundvikligen tillbaka genom fältet med undermåligt grepp.

Däckproblematiken fick också till följd att Malja i mitten av loppet tvingades i depå - obligatoriskt på lördagen, men inte på söndagen - för fräscht Pirelli-gummi, vilket kostade ytterligare tid på vägen mot en slutlig 18:e plats.
- En helg att glömma, konstaterar Gustav Malja. Det är tråkigt att det skulle behöva bli så här, på hemmaplan för teamet och allt, men det är bara att bryta ihop och komma igen. Jag hade chans på topp tio i det första racet men blev påkörd några varv från mål, och i Race 2 hade vi inte samma förutsättningar som de andra på grund av det skadade däcket. Vi måste undersöka hur i hela världen en skruv har lyckats bädda sig in i gummit på det sättet - det har jag aldrig varit med om förut. Tungt, men det var inget som vare sig jag eller teamet kunde göra något åt. Jag lägger den här helgen bakom mig och ser fram emot finalen nästa månad.     

Säsongens sista Formel 2-deltävling avgörs på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten, den 24-26 november.

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link