Hoppa till sidans innehåll

Nu öppnar inbjudan till sommarens Tjejläger

2018-04-06 11:41
Svensk Bilsports populära och efterfrågade Tjejläger har nu fått datum satt för sommarens läger och nu öppnar anmälan som är öppen för alla från 13 år. I år kommer även projekt, Girls On Track, ingå i lägret.
  • Uppdaterad: 2018-04-06 11:42

Tjejlägret som nu går in på sitt tredje år har vuxit i antal deltagare år från år och förra året tog platserna slut rekordfort. Därför tog förbundet ett beslut på att 2018 arrangera två läger. Nu är det klart med tid och plats för det första av dessa. Det blir 8-10 juni på Bosön utanför Stockkolm. Och till den helgen är deltagartaket höjt till 120 platser. För att delta måste du ha fyllt 13 år.

Lägret kommer starta på fredag eftermiddag. För de som anländer reda då blir det en samling och kortare introduktion. Själva lägret startar på lördagen och kommer i år delas upp i två delar med en kördag och en fys- och föreläsningsdag med hälften av deltagarna på respektive ställe. Fys och föreläsningar och andra övningar, så som exempelvis medieträning kommer genomföras på Bosön. För körningen kommer deltagarna at åka ut till Test-Track, en körbanan i närheten av Arlanda som ofta använts vid landslagsamlingar. Här kommer flera olika körmoment i olika fordon att genomföras.


I samband med Tjejlägret genomförs också projektet The Girls On Track. Det var i början av mars som det internationella förbundet, FIA, lanserade sitt nya rekryteringsprojekt riktat mot unga tjejer, The Girls On Track. Under första året är det planerat att 3000 tjejer kommer delta i totalt åtta länder, varav Sverige är ett. Tre tjejer från varje land kommer sen att gå vidare för att i mars nästa år mötas i en Europa final på Le Mans. Där går sex tjejer vidare till FIA Driver Training Camps, där de kommer att stödjas av FIA genom ett idrotts- och utbildningsprogram. Under både lördagen och söndagen finns möjlighet för de som är mellan 13 och 18 år att delta i Girls On Track-projektet. Anmälda tjejer kommer få separat registrering för att delta i Girls On Track. 

Här hittar du länken för anmälan till Tjejlägret. 

Mer information om projektet Girls On Track finns på, www.fia.com/TheGirlsOnTrack

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link