Hoppa till sidans innehåll

Nya mästare i rallycross

11 OKT 2017 08:43
De nationella klasserna i rallycross avslutade sitt mästerskap i Västerås. SM-guld blev det till Fredrik Larsson, MK Speed, Niclas Härdevik Norström, MSK Hammaren, Joacim Rollving, Tomelilla MK och riksmästare Rasmus Karlsson, SMK Nyköping.
  • Skapad: 11 OKT 2017 08:43

Finalen på Västerås Motorstadion lockade ett rekordfält med 90 anmälda. Redan innan start hade Fredrik Larsson skaffat sig ett gyllene utgångsläge i Klass 1 Supernationell. Lugnt och taktiskt förvaltade han sin ledning, och passerade mållinjen som trea i sin Toyota Corolla.
- Det är alltid spänt att köra på säkerhet, och andra sidan korkat att ge sig in i närkamper när så mycket står på spel, konstaterar den guldhattspryde Larsson.

Värst under finalhelgen var dubble världsmästaren i skotercross, Emil Öhman Tväråns IF. Men han körde bara tre av sex deltävlingar och hade inte med medaljstriden att göra. Silver istället till Linus Westman, Piteå MS, och brons till hemmaföraren Fredrik Avelin, MSK Hammaren.

En som trivdes i regnet och leran var Niclas Härdevik Norström. MSK Hammarens förare hade siktet inställt på guld i Klass 2 2400cc, men trodde att drömmen dog när oljepumpen gjorde detsamma i Piteå och han nollade.
Bara det att Niclas gillar väta, och regnade gjorde det i Götene och Strängnäs, och vips gick han åter upp i ledning. Glädjen i teamet visste inga gränser när regnet gjorde att han också vann finalen i Västerås inför mängder med tillresta fans.
- Jag tror vi grät glädjetårar allihop! Så fantastiskt att få uppleva det här tillsammans med alla vänner, säger Norström.

Silver till Rasmus Olsson, Karlskrona AK, och brons till Rikard Gustavsson, Fjärås MK.

I JSM stannade BMW:n för Joacim Rollving i första heatet, men kontakten var snart utbytt och han kunde säkra sitt guld genom att kvala bäst och ta hem första semin. Sedan kunde han softa i mål som trea i finalen efter Anton Carlsson, Lycksele MK, och Oscar Hansen, Laholms MK.
JSM-silver till David Hjertberg, Tväråns IF och brons till Anton Carlsson.

Klassen 2150cc hade återigen RM-status och här ledde Rasmus Karlsson, SMK Nyköping från premiären i Strängnäs till finalen i Västerås. Han svajade till i Piteå, då han blev snurrad i semin och missade finalen. Därför hade Gustav Johansson en liten chans att nå guldet, men Karlsson blev för svår.
Brons till Robin Lundqvist, Södra Lappmarkens MK.

Här på sbfplay kan du se efterhandssändningen från rallycrossen i Västerås. 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link