Hoppa till sidans innehåll

Ny succé för SM-veckan

2016-09-01 11:38
SM-veckan som under sommaren genomfördes i Norrköping blev ännu en gång en succé för såväl värdstad som för idrotten. Och bilsporten var åter högt upp i tittarsiffrorna.
  • Uppdaterad: 2016-09-01 12:19

Bilsporten fanns på plats med tre grenar, radiostyrd bilsport, crosskart och rally. Och som tidigare år av SM-veckan hade bilsporten höga tittarsiffror.
- Vi hade bra titt som vanligt. Inte riktigt i topp på vanlig TV, men på webben är vi starka och det var även generellt riktigt bra tittar siffror för en sommarvecka som ofta har lägre tittarsiffror än vinterveckan.  Vi hade ca 450 000 på TV i vintras och nu 301 000 i snitt. På webben hade vi i vintras 45 000 unika mot ca 25000 unika nu, men det är fortsatt bra siffror. Sen hade vi ett bra reportage från Radiostyrd Bilsport som sändes vid ett flertal tillfällen i SVT och nådde flera hundratusen tittar, säger Jörgen Ekwall, Svensk Bilsports projektledare för SM-veckan.

Radiostyrd Bilsport har varit med tidigare inomhus, nu var det första gången utomhus och konceptet med en bana vid Folkparken i centrala Norrköping var lyckat. Mycket publik fanns på plats och läktarna var i princip välfyllda under hela tävlingen.Att SM-veckan växer framgår även av informationen från SVT. Tittarsiffrorna var långt över förväntningarna från SVT:s sida. SM-veckans sista sändningstimme onsdagen 13/7 hade ett snitt på 456 000 tittare, med en toppkvart på 532 000. Det är mer än dubbelt så höga siffror som tidigare tittarrekord för SM-veckan sommar. Då sändes lag-SM i friidrott. Som en jämförelse kan nämnas att friidrotts-EM, där Sverige nådde stora framgångar, som bäst nådde ett snitt på 309 000 tittare i TV12.  Bilsportens grenar Rally och crosskart hade överlägset bäst siffror av alla webbsändningar (i SVT:s app, sajt eller i play).
- Det visar både att motorsport är populärt och att det ger resultat när ett förbund använder sina egna kanaler, hemsida och sociala medier, till att promota sändningarna, meddelar SVT:s projektledare för SM-veckan, Ulf Nilsson. 

SM-veckan är nu sedan starten 2009 en viktig del av förbundets verksamhet att sprida och synliggöra bilsporten.
- Möjligheten som det ger oss att två gånger om året i Sveriges största TV-kanal och deras plattformar kunna visa upp vår idrott är otroligt viktig. Och det läggs ner mycket tid och resurser för att detta ska bli så bra som vi kan, både från centralt håll och SVT, men framförallt från de föreningar och medlemmarna som är med och arrangerar en tävling i SM-veckan. Det krävs så mycket mer av en sådan tävling när allt ska in i ett schema bland mängder av andra idrotter och dessutom passa i TV-tiderna, avslutar Jörgen Ekwall.

Nästa SM-vecka är vinterveckan 2017 i Söderhamn.

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link