Hoppa till sidans innehåll

Ny utbildnings- och idrottslyftsansvarig för Svensk Bilsport

2017-09-12 14:04
I början av september började Johan Fåhraeus på Svenska Bilsportförbundet. Johans huvuduppgifter kommer huvudsakligen att handla om utbildningsärenden och framförallt Idrottslyftet.
  • Uppdaterad: 2017-09-12 14:04

I början av september gjorde Strömstadsonen Johan Fåhraeus sina första dagar på Svenska Bilsportförbundets kansli i Sollentuna. Fåhraeus kommer närmst från rekryteringsbranschen där han figurerat sedan han blev klar med sina universitetsstudier 2015. Han tog sin kandidatexamen i personalvetenskap från Karlstad Universitet 2014 och året därpå blev han klar med sina studier i projektledning. På Svensk Bilsport kommer de huvudsakliga arbetsuppgifterna vara frågor som bland annat rör utbildning, barn- och ungdomsverksamhet samt Idrottslyftet.

Rent idrottsligt så har Johan sin bakgrund inom fotbollen, men har provat på det mesta inom idrotten och ser fram emot att sätta sig in i bilsporten på allvar.
- Det känns riktigt bra att börja arbeta på Svenska Bilsportförbundet. Att få möjligheten till att arbeta med utbildningsfrågor och med fokus på Idrottslyftet är något jag ser fram emot. Jag har länge strävat efter att få arbeta med denna typ av frågor och att få göra det inom Svensk Bilsport är en utmaning jag ser fram emot att få sätta tänderna i. Då jag även har bott och studerat i Värmland där Svenska Rallyt årligen går så har jag redan fått en liten försmak på hur fantastisk Svensk Bilsport kan vara, säger Johan Fåhraeus.

Fåhraeus tjänst har bland annat tillkommit efter att förbundet sett ett ökat behov av att lägga mer kraft och resurser på utbildnings- och utvecklingsfrågorna där barn och ungdomar är ett viktigt fokus.
- Detta har blivit något av en hjärtefråga för hela idrottsrörelsen och vi ser tydligt runt om i Sverige att barn och ungdomar slutar allt tidigare med att idrotta och hittar sedan inte tillbaka till idrotten igen. Samtidigt som detta sker upplever många vuxna att själva steget in i föreningslivet är för högt. Detta är inte bara en utmaning för Svensk Bilsport utan ett problem som nu ska åtgärdas inom all svensk idrott, berättar Fåhraeus och pekar på den strategi som Riksidrottsförbundet nu slagit fast med Strategi 2025, som det går att läsa mer om på www.strategi2025.se

Idrottslyftet är  kopplat till det syfte och mål som finns i det strategiarbete som pågår och är ett av verktygen för att lösa utmaningarna svensk idrott står inför. Det är en satsning från Sveriges regering som ger idrottsföreningar en unik och fantastisk möjlighet att utveckla sin verksamhet så att barn och unga i åldrarna 7-25 år väljer att börja idrotta och sedan stimuleras till ett livslångt idrottande. 2016 genomfördes ca 20 000 projekt i mer än 6000 föreningar i hela Sverige med hjälp från Idrottslyftet.
- Jag vill passa på att uppmuntra Bilsportsverige att söka bidrag genom Idrottslyftet. Att använda sig av dessa medel skapar förutsättningar för att bedriva den verksamhet föreningen önskar, samtidigt som det värnar om föreningens tillväxt och de unga förarna. Det är tillsammans som vi utvecklar Svensk Bilsport. Om någon har frågor eller funderingar kring Idrottslyftet eller vad just du skulle kunna göra i din förening, så tveka inte att höra av dig till mig, avslutar Johan Fåhraeus.

Mer information om Idrottslyftet finns här.

För mer information, kontakta
Johan Fåhraeus
Utbildningsansvarig (Idrottslyftet)
Telefon: 08-626 33 02 / 072-063 40 58
Mail: This is a mailto link

 

 

 

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link