Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tom Banks

Ny VM-seger till Kristoffersson

01 JUL 2018 19:05
Inget tycks kunna stoppa Johan Kristoffersson i rallycrossens VM-serie. När den sjätte rundan i helgen avgjordes i Sverige tog han sin femte vinst för säsongen.
  • Skapad: 01 JUL 2018 19:05

Höljes och hemmabana för de svenska förarna och 51 600 på läktarna. En magisk helg. Och mest magisk blev den för Johan Kristoffersson.
- Det känns otroligt att få vinna här hemma i Höljes och för andra året i rad. Det är otroligt, sa Johan Kristoffersson efter tävlingen.

Med segern drygar nu Kristoffersson ut i den totala tabellen där han nu är i ledningen med 40 poäng till närmast jagande Andreas Bakkerud.
- Det är klart att det ser bra ut, men det är rallycross och allt kan hända och vi har bara kört halva säsongen, säger Kristoffersson.

Striderna bakom ledande Kristoffersson blir allt tuffare. Ett team som tagit upp jakten är Peugot som till Höljes kom med nya bilar. Något som tog Timmy Hansen till final, men väl där gick det hett till med ett annat fabriksteam, EKS. Med bara två kurvor kvar tog sig Mattias Ekström förbi Timmy Hansen, en incident som Ekström senare straffades för.
- Det är domaren som dömer och det är bara att acceptera de beslut som tas, sa Mattias Ekström när det stod klart att han straffats och flyttats ner från tredje till sjätteplats i finalen.

- För mig hjälper det inte, jag blev ändå stående i sandfållan, men jag tycker beslutet är rätt, kommenterade Timmy Hansen.

Närmast i VM-kalendern väntar nu Kanada första helgen i augusti. Återstår att se om någon kan rubba Johan Kristoffersson då.

Mer information om VM i rallycross finns på, www.fiaworldrallycross.com

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46086263300
E-post: This is a mailto link