Hoppa till sidans innehåll

Oliver Eriksson gästar VM-avslutningen i Sydafrika

10 NOV 2017 10:13
För två år sedan segrade han i den amerikanska Supercar-Litesklassen. Nittonårige Oliver Eriksson är redan etablerad förare och har sedan segern kört Supercar i USA. Men i VM-serien har han bara kört en tävling. Nu är det dags igen.
  • Uppdaterad: 10 NOV 2017 12:04

I VM-serien har han bara kört en tävling, den i Höljes i somras. Nu kommer Nynäshamnssonen till Sydafrika och avslutningen av årets VM-serie.
- Jag längtar verkligen efter att få komma ut på banan och köra och att tävla i Kapstaden. Konkurrensen är verkligen hög inom VM-serien. Tar jag mig till semifinal så får jag vara nöjd med min prestation, men det ska bli fantastiskt att få en ny möjlighet att försöka bevisa vad jag kan göra mot de bästa förarna, säger Oliver Eriksson som kommer till start i Sydafrika med en Ford från Olsberg MSE.

Deltävlingen i Sydafrika är ny på kalendern för VM i rallycross. Något som Eriksson ser som en fördel.
- Banan kommer vara ny för alla och det jag har sett av den hittills så ser den fantastisk ut. Så det kan bli en riktigt bra avslutning på säsongen, avslutar Oliver Eriksson.Vem som blir världsmästare 2017 är redan klart. Den titeln säkrade Johan Kristoffersson redan efter deltävling tio i Riga. Där blev det också klart att Volkswagen-teamet som han och Petter Solberg kör i blev klara för guld i märkesmästerskapet. Inför Sydafrika är frågan nu om de kan ta den sista medaljen för att avsluta säsongen med full pott. Petter Solberg har nämligen chansen att ta VM-silver. Inför sista tävlingen är han en poäng före trean Mattias Ekström.
- Jag leder med bara en poäng. Här har vi ett jobb att göra och det är att göra absolut allt för att vinna den duellen. Endast silver är godkänt för mig. Efter Johans VM-guld i förarmästerskapet och guldet till teamet, är jag tvungen att ta VM-silvret för att göra säsongen komplett, säger Petter Solberg som kommer få hjälp av nye världsmästaren.
- Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa Petter och teamet. Det är viktigt för mig att ge tillbaka som tack för all hjälp jag haft av teamet och speciellt från Petter den här säsongen. Utan honom och PSRX Volkswagen Sweden-teamet är det lång ifrån säkert att jag stått här som världsmästare, säger Johan Kristoffersson.

Hur det går avgörs under helgen med finaler under söndagen. SVT sänder hela VM-serien live i sina kanaler, så även den sista deltävlingen av årets serie av VM i rallycross.

Mer information om VM i rallycross finns på, www.fiaworldrallycross.com

 

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link