Hoppa till sidans innehåll

Största SM-veckan vinter någonsin

19 MAR 2018 08:36
SM-veckan är det största evenemang som Skellefteå någonsin stått värd för. Med bland annat 3500 potentiella svenska mästare och en miljon sportintresserade tv-tittare.
  • Skapad: 19 MAR 2018 08:36

Med de siffrorna ligger det nära till hands att tro att SM– veckan bara handlar om sport, men den rymmer också så mycket annat. SM-veckan är ett jättearrangemang och mer omfattande än någonsin med bland annat 27 olika sporter som genomförs mellan 20 mars och 26 mars 2018.

SM- veckan arrangeras på en mängd olika arenor runt om Skellefteå och projektledare Sinnika Sjunnesson lovar att det kommer att finnas massor att uppleva, både från publikplats och vid andra arrangemang runt om i Skellefteå.
- SM-veckan är ett fantastiskt idrottsevenemang men också en hejdundrande folkfest där musik, dans och annan scenunderhållning tar massor med plats, säger Sinnika Sjunnesson.

SM-veckan genomförs två gånger varje år i Sverige. En sommar och en vinter. På sätt och vis kan man säga att en SM-vecka är så nära ett OS man kan komma på riksnivå. Och som sagt, den blir bara större. 2009 korandes svenska mästare i 5 olika sporter, 2016 var antalet 15 och 2018 blir det alltså 27.
- Vi tror att vi kommer landa på minst 75 000 människor på publikplats, berättar Sinnika Sjunnesson.

Evenemanget tv-sänds förstås av SVT i både playtjänster och på traditionell tablå-tv.
- Allt pekar på en miljonpublik framför tv, då intresset för tävlingarna ökar för varje år, fortsätter Sinnika Sjunnesson.

SM-veckan är för alla och arrangörerna hoppas lite speciellt på många barn och ungdomar i publikhavet. Därför är det gratis för dem upp till 17 år att gå på tävlingarna.
- Det här är verkligen en fantastisk möjlighet att se några av Sveriges absolut bästa idrottare, säger Sinnika Sjunnesson. Sinnika berättar också att de bygger upp ett stort barnland på Vitberget med massor av roliga aktiviteter.
‑ Folkfesten är gratis för alla. På Möjligheternas torg kommer det att vara aktiviteter tisdag till lördag med olika teman varje dag. På Vitberget är folkfestytan fylld med utställare, barnaktiviteter och mattält.

SM-veckan i Skellefteå har förstås också sin egen entrémössa. Förutom att den sitter skönt och värmer gott har mössan ytterligare en funktion. Den ger nämligen inträde till precis alla idrottstävlingarunder veckan samt att den fungerar också som bussbiljett på hop-on hop-off bussarna som går mellan arenorna. Det innebär att det finns stora möjligheter att passa på att uppleva någon ny idrott.
- Självklart kan du köpa inträde till enskilda tävlingar också, men en del med tanken med mössan är att människor ska upptäcka nya sport. Varför inte gå på casting, dans eller radiostyrd bilsport, avslutar Sinnika Sjunnesson.

Missa inte SM-veckan i SVT
Följ tävlingen i Rally, Rallycross & Crosskart live i SVT.
Söndag 25 mars 08.30-12.30 svtplay.se & svtsport.se 13.30 -15.00 & 15.30-17.00 Finaler live i SVT1
OBS! TV-tiderna är preliminära, se svtsport.se

Mer information om SM-veckan finnspå, www.smveckan.seEpost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link