Hoppa till sidans innehåll

Svensk Bilsport och Sveriges största lokala mediekoncern ingår ett samarbete.

2017-02-15 14:42
MittMedia sänder SM-rallyt i Östersund - och målet är att parterna ska hitta ett längre och större samarbete.
  • Uppdaterad: 2017-02-15 14:48

Svensk Bilsport har som målsättning att livesända mer från flera sportgrenar inom bilsporten.
- Vi vill att så många som möjligt ska kunna se våra tävlingar, därför har vi tidigare kört alla sändningar öppet för alla, säger Sören Emmervall, PR och kommunikationsansvarig hos Svensk Bilsport och fortsätter:
- Men samtidigt är en nyckel för oss att vi har tajta samarbeten med olika mediekoncerner och där har MittMedia visat stort intresse för det vi gör och hela tiden varit villiga att hitta bra lösningar för båda parter.
Därför har Svenska Bilsportförbundet och MittMedia nu kommit överens om att MittMedia förvärvar rätten att direktsända från Östersund Winter Rally, som avgörs 24-25 februari och som ingår i SM-serien.
Sändningen kommer att gå på 17 av MittMedias titlar och kommer att ligga bakom Plus. Det innebär att sändningen går att se av MittMedias alla prenumeranter, både de som har tidningen och de som bara har digitala konton.
Ett Pluskonto, för att få tillgång till det digitala innehållet på samtliga MittMedias sajter, kostar en krona första månaden och därefter 99 kronor i månaden.
- Att satsa på livesänd sport är ett strategiskt beslut, då vi ser att våra användare uppskattar det. Just motorsport är någonting som vi ser stor potential i och jag tror att vi och Svensk Bilsport nu har sått ett frö till ett större samarbete, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på MittMedia.
Sören Emmervall:
- MittMedia har nu förvärvat denna rättighet och vi ser stora möjligheter till att detta ska utvecklas till någonting större framöver.
MittMedia kommer att direktsända specialsträckan på kvällen fredag 24 februari och kommer att storsatsa redaktionellt under såväl fredagen som lördagen.

Intresset för årets SM är stort. Rally-SM fortsätter med 87 anmälda till Östersund Winter Rally, nu till helgen.
- Det känns väldigt roligt att intresset för Rally-SM har ökat så stort.

Det säger Stefan Magnusson, sekreterare i MAS (Motorsportarrangörer i Sverige, som driver SM) och ordförande i organisationskommittén i Östersund.
I det stora startfältet finns 23 anmälda i Trimmat 4WD, normalt den klass där det går allra fortast. Vilket får 18-faldige guldmedaljören Mats Jonsson, Edsvalla, att utbrista:
- Det blir många om det! Lite som i VM - det är inte lätt att veta i förväg vem som är starkast just den helgen.

P-G Andersson, Årjäng, är ett hett namn. Han vann förra året med en marginal på tre minuter och 15 sekunder, före just Mats Jonsson. Vinnande bil då var den Skoda Fabia WRC som Jonsson köpt till årets säsong, medan P-G är anmäld i en Mitsubishi Evo 7 han fått låna av Micael Jakobsson (själv till start i en otrimmad Evo 9:a).
- Bilen har jag inte kört en meter och tror inte det är något vapen i kampen om totalsegern. Men självklart ska vi försöka slå så många vi kan, säger P-G.
Jonsson trivdes inte riktigt med sin nya bil när SM inleddes i Söderhamn, men nu blir det fokus på att ändra lite i inställningarna.

Östersund Winter Rally är vinterns andra deltävling i SM och drygt elva mil ska köras i högsta tempo. Premiären i Söderhamn innehöll endast två sträckor på sammanlagt 1,5 mil, och aldrig har det varit så många punkteringar på så kort sträcka. Göteborgaren Mattias Adielsson, Umeå-föraren Jörgen Jonasson och Thomas Thunström, Ludvika, hörde till skaran och vill nu ha revansch.
Värst i Trimmat 4WD i Söderhamn var Michael Wikström, Boden, i sin Ford Focus WRC.
- En pallplats tycker jag är en realistisk målsättning i Östersund Winter Rally, säger Wikström.

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link