Hoppa till sidans innehåll

Svensk Bilsport på väg(en) till att bli Sveriges modernaste idrottsförbund

31 OKT 2018 13:06
Samhället är i ständig rörelse och förändring och nu är det dags för Svensk Bilsport att trycka på gasen. Vi har påbörjat en förändringsresa mot att bli bättre, snabbare och modernare.
  • Skapad: 31 OKT 2018 13:06

Organisationen utvecklas och anpassa efter dagens behov med bl.a. ett miljöarbete i framkant, elbilens frammarsch samt digitaliseringen av allt från registrering till utbildning.

I januari 2017 kom en skrivelse in till Förbundsstyrelsen (FS) att distriktens organisation inte fungerade optimalt. FS tillsatte en utredningsgrupp som fick i uppdrag att titta närmre på frågan. Resultatet av utredningen presenterades på ordförandekonferensen 2017 samt förbundsårsmötet 2018. Beslutet blev att processen skulle fortsätta och nu var det dags att arbeta fram ett konkret förslag till förändring. Förslaget blev – och är – att vi ska gå från 12 till 4 distrikt.

”Grunden ligger i att vi måste våga tänka om och tänka nytt för att kunna utvecklas” säger Örjan Eriksson, ledamot i FS och DOG (distriktsordförandegruppen). Han har varit med i arbete och utredning redan från början och ser många positiva aspekter av förändringen.

”Vår verksamhets ska bedrivas på föreningsnivå och med den nya organisationen skapar vi en större möjlighet för klubbarna att vara med och påverka, samtidigt som vi förenklar alla kommunikationsvägar runt om i landet” fortsätter Örjan.

Med digitaliseringen som pågår och en enhetlig struktur i hela landet skapar vi en bättre samordning av utbildningar, större transparens och rakare kommunikationskanaler. Det blir en tydligare struktur på organisationen, vilket främjar god kontakt både inom och utom bilsporten.

”Vi vill bygga förtroende genom lyhördhet, flexibilitet och kunskap. Vi alla kommer ha lika stort inflytande i sporten och det är nu vi kan göra oss ännu starkare – vi bli VI i Svensk Bilsport” avslutar Örjan Eriksson.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link