Hoppa till sidans innehåll

Tjejläger 2017 avslutat

2017-12-05 18:50
Efter fjolårets succé tog årets tjejläger ytterligare ett steg i rätt riktning. 38 tjejer i blandade åldrar fick ta del av allt ifrån fysträning till simulatorkörning.
  • Uppdaterad: 2017-12-05 18:50

Dessutom fick de lyssna på intressanta föreläsningar från både Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Magda Andersson som var ambassadörer för helgen.

Under uppropet på lördagens morgon på Bosön fattas endast två tjejer som redan tidigare anmält sig sjuka. Inledningen bjöd på mycket skratt och redan då visste alla att denna helg skulle bli fantastisk. Efter presentation från alla ledares å var det dags för gruppindelning. Fyra grupper fick under två dagar testa på fysträning med Martin Falling som tillvardags är polis samt fysinstruktör. Utöver det fick tjejerna föreläsning och praktisk genomgång av media och intervjuteknik med Christian Holmudd, samt simulatorkörning och sponsorpresentation med Mikaela och Magda.

Ett fullspäckat schema innehållande många moment som en förare behöver. Det kryddades med en kvällsaktivitet på Gokartbanan där tjejerna även fick testa på Segway.

Ett mycket viktig område, relevant i tiden, var Mikaelas upplysning om tjejers roll inom bilsporten och att de måste stå upp för varandra. En lång och rörande diskussion och dialog startades där tjejerna fick ventilera olika situationer som uppstått. En, som sagt, viktig del i Tjejlägrets helhet som fick många att engagera sig och förstå vikten av att vara stark tillsammans. Därför skapades en sluten grupp endast för tjejer där man har möjlighet att ventilera situationer och hämta stöd och kraft hos andra tjejer.

Utvärderingen talar sitt tydliga språk. Tjejerna är överlag otroligt tacksamma och glada över att få deltagit på lägret och ser fram emot kommande läger. Några uttrycker hur viktigt det är med dessa samlingar och att de har hämtat kraft och motivation från det senaste lägret.

Förbundet ser mycket ljust på den närmsta framtiden för Tjejlägret och ska snart börja på planeringen för vårens Tjejläger. Där förväntas det bli mer körträning och prova på aktiviteter, men självklart fysträning, föreläsningar och medieaktiviteter.

Så håll ögonen öppna för anmälan kan dyka upp närsomhelst på hemsidan, facebook och sbfplay.

Alla ledare från lägret vill tacka så enormt mycket för en inspirerande helg och ser framemot nästa läger.

 

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link