Hoppa till sidans innehåll

Tjejlägret fullt – nytt läger planeras till våren

2017-09-13 09:50
Det tog tre dagar sen var det fullt. Intresset för årets tjejläger var rekordstort och nu har anmälan stängts. Men redan planeras det för ett nytt läger.
  • Uppdaterad: 2017-09-13 09:50

- Det är otroligt positivt. Vi som arbetar med det här visste att det var ett sug efter ett nytt läger och flera tjejer har hört av sig och efterfrågat det, men att det skulle fyllas så snabbt är över förväntan. Men helt klart visar det att det finns många tjejer som vill utmana sig själva och lära sig mer om bilsport, säger Magnus Lampert, förbundskapten Svensk Bilsport och huvudarrangör för tjejlägret.

Årets tak för antalet anmälda var satt till 40 deltagare, ett antal som nåddes redan efter det att anmälan legat ute i knappt tre dagar.
- Det visar väl förhoppningsvis att vi gjorde rätt förra året då vi satsade på ett tjejläger och att innehållet var intressant och givande. Det är också därför antalstaket är satt till 40 personer i år. Vi vill att fler ska kunna ta del av det här. Men någonstans finns en brytpunkt för när årets läger och aktiviteter inte längre blir bra och effektiva för deltagarna. Och så som vi planerat och budgeterat det i år är det för 40 personer, berättar Lampert och fortsätter.
- Jag tycker också att årets intresse belyser det som flera tjejer berättat, att tjejer ibland känner sig säkrare med att vara på en ren tjejträff. Bilsport är en av få idrotter där vi tävlar på lika villkor och det ska naturligtvis fortsätta och tjejlägrena är inte till för att gå ifrån det. Tvärtom tror vi att det är en väg in till ett ökat deltagande för fler tjejer, menar Magnus Lampert.

Förra årets läger hade 28 deltagare. I år är taket nått med 40 deltagare. Ett starkt uppåtgående kurva redan efter ett år. Nu planeras det för fler läger under kommande år.
- Det stämmer. Jag har fått flera förfrågningar från tjejer som inte hunnit anmäla sig till det här lägret och att nu vänta ett helt år med ett nytt läger känns inte rätt. Bevisligen finns det ett intresse hos tjejerna ute i Bilsportsverige, så nu har vi bestämt att det till nästa år blir två tjejläger och det första redan i vår. Exat var det ska vara, vad det ska innehålla och hur många som kommer kunna delta är inte spikat. Det ska vi sätta oss ner med nu för att planera, men att det blir ett vårläger det är helt klart, avslutar Magnus Lampert.

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link