Hoppa till sidans innehåll

Tredje raka EM-guldet för Michael Gullqvist

2017-09-11 10:01
När den sjätte och sista deltävlingen i dragracingens EM kördes på Santa Pod i England 8-10 september kunde Michael Gullqvist inkassera sitt tredje raka guld.
  • Uppdaterad: 2017-09-11 10:01

Helgen bjöd på både sol och regn och några av de schemalagda kvalkörningarna uteblev. Efter kvalet stod det klart att Michael Gullqvist hade en ointaglig ledning och hade säkrat sin tredje raka EM titel i Pro Modified klassen. 

På söndagen var det dags för årets sista tävlingsdag i de fyra EM klasserna. I Pro Stock klassen var det klart på förhand att EM-titeln skulle hamna hos en svensk förare. Bengt Ljungdahl från Stockholm ledde inför tävlingen med Stefan Ernryd, också han från Stockholm på andra plats. Efter vinst i semi-final hade Ljungdahl drygat ut poängledningen och säkrat sin första EM- titel.

I den två resterande klasserna Top Methanol och snabbaste klassen Top Fuel Dragster gick titlarna till Timo Habermann, Tyskland respektive Duncan Micallef, Malta. Båda var I ledning inför tävlingen och lyckades hålla undan för jagande förare.

Mer information på, www.speedgroup.eu

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link