Hoppa till sidans innehåll

Tuffa finalfighter väntar när SM ska avgöras

14 SEP 2017 08:02
Spänningen är olidlig, speciellt för de som har allt att vinna, och mycket att förlora. Självklart aviserar samtliga i topp tio att komma till start.
  • Skapad: 14 SEP 2017 08:02

Det är en blivande 20-åring från Sysslebäck som alla förare i Xtremeklassen vill jaga i helgen - Linus Östlund, Finnskoga MK. Linus har gått som tåget, med två fjärdeplatser och lika många segrar. Det ger 103 poäng sedan han räknat bort en 23-poängare. Klubbkompisen från Finnskoga MK, Tommie Svärd, skuggar med sina 97 poäng. Tar han sin första seger i Xtreme, efter att ha varit trea-tvåa-trea i de senaste tävlingarna, beror utgången helt på vad Linus får för placering.
- Väldigt intressant och tufft blir det. Det är bara seger som gäller, konstaterar Tommie.

Bronsplatsen håller Magnus Thituson, fem poäng mindre än Svärd. Han vann senast i Östmark, och har strukit sin åttondeplats från Arboga. I kraft av ny seger i helgen, kan även han gå upp i topp, liksom den norrländska Tigern, med förnamnet Fredrik. Mest troligt är att det är här medaljerna fördelas.

I 650 har Andreas Carlsson Säffle-föraren efter tävlingen i Östmark radat upp fyra segrar så långt, men måste räkna in finalen. Så allt annat än seger är ett nedköp. Samtidigt kan Mattias Andersson, Per Björnson och Jimmie Walfridson kryddar anrättningen rejält. Fast det är klart, Andreas leder med femton poäng och har sett ut som säkerheten själv så här långt.
- Det är bara att fokusera och köra på som vanligt, säger Andreas Carlsson

Totalt är 144 förare anmälda till helgens SM-finaler.

Mer information finns i denna PDF från arrangerande Haninge MK.
Mer nformation inför helgen finns på, svenskcrosskart.com

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link