Hoppa till sidans innehåll

Tuff GT Masters-upptakt för Jimmy Eriksson

16 APR 2018 09:38
ADAC GT Masters-premiären på Oschersleben blev inte en helg att minnas för Jimmy Eriksson, som tillsammans med förarkollegan Jonathan Judek fick en motig start på 2018 års säsong i det tyska GT-mästerskapet.
  • Skapad: 16 APR 2018 09:38

Eriksson/Judek - som delar en Lamborghini Huracán GT3 för det GT Masters-debuterande Team Rosberg-stallet - fick nöja sig med 27:e och 28:e plats i de två entimmeslånga race som kördes, och gick därmed poänglösa från premiären. 
 - Ingen bra premiär på något sätt, men det är bara att komma igen, säger Jimmy Eriksson. Allt är fortfarande väldigt nytt för oss och den här helgen blev mer test än race för vår del. Vi har helt enkelt inte haft tillräckligt bra fart, men vi har i alla fall kunnat experimentera en hel del med bilen och försökt se långsiktigt. Jag hade en positiv stint i det första racet där vi nästan matchade toppbilarna varvtidsmässigt, så det finns ljuspunkter. 

Nästa deltävling i ADAC GT Masters körs i Most, Tjeckien, om två veckor.
- Vi hade ett test på Most inför säsongen, och vi såg tydligt att bilen betedde sig mycket bättre där än på Oschersleben där vi också testade några dagar tidigare, avslutar Eriksson. Jag hoppas och tror att Oschersleben exponerar våra svagheter lite extra. Vi kommer inte att slåss om några segrar i Most heller, det är realiteten, och vi har mycket jobb framför oss - men jag är övertygad om att det blir bättre framöver. 

Totalt kom 35 bilar till start i helgens premiär.


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46086263300
E-post: This is a mailto link