Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tony Welam/Teambild

Världsmästaren kör SM-veckan

12 DEC 2018 10:20
Han är världsmästare i rallycross. Nu gästar han SM och det i rally. Johan Kristoffersson som under året dominerat den internationella rallycrossen kommer till Sundsvall och SM-veckan för att delta i rallysprinten.
  • Skapad: 12 DEC 2018 10:20

Kristoffersson som testat på rally några gånger tidigare där han bland annat kört Rally Sweden i en Skoda R5 tar sig nu an den svenska rallyeliten.
- Verkligen roligt att SM-veckan och rallysprinten lockar en av våra absolut bästa förare genom tiderna att komma och tävla. Det lyfter inte bara bilsporten utan hela SM-veckan när de bästa i världen är på plats. Nu är det i rallycross han har VM-guld, men med den kapaciteten som Johan har tror jag inte att han kommer skämmas för sig under rallyt, säger Jörgen Ekwall, Svensk Bilsports projektledare för SM-veckan.

Bilen Johan Kristoffersson kommer till start med är en Volkswagen R5 av samma modell som rallyvärldsmästaren från 2003, Petter Solberg, premiärkörde tidigare i år vid rally-VM:s deltävling i Spanien.
- Tror det kan passa mig bra med flera omgångar på samma sträcka. Det blir en bra möjlighet också att få hålla körningen igång på vintern och skaffa sig nya erfarenheter, säger Johan Kristofersson.

Rallytävlingen i SM-veckan körs den 1 februari och kommer att sändas av SVT med kvalen i svtplay och finalen även i vanliga SVT.

Mer information om SM-veckan i Sundsvall finns här. 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link